Jaunais mūziķis "Taurud" izdod pirmo dziesmu latviešu valodā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Taurud"
"Taurud" Foto: publicitātes

Jaunais mūziķis "Taurud" no Jūrmalas, kurš iedvesmu radošām idejām smeļas mūzikas galvaspilsētā Mančestrā, izdod singlu, kas pirmo reizi dzirdams arī latviešu mēlē.

Mūziķis sevi mūzikas pasaulē pieteicis ar savu otro singlu "I’ve Been Carrying My Past Lives With Me", plūcot laurus "Radio SWH" jauno izpildītāju konkursā "Priekšnams", kļūstot par februāra favorītu.

Līdz šim rakstītās dziesmas bijušas angļu valodā, bet tagad mūziķis izdod dubultsinglu - dziesmu gan angļu, gan pirmo reizi arī latviešu valodā. "Night Sky" un "Nakts skan" pieejamas Spotify, Apple Music, YouTube un arī citās platformās.

"Šī dziesma ir dziļi filozofiska un pieskaras tēmām par mūsu realitāti un izmaiņām tajā. Tā runā par mūsu mainīgo eksistenci un izaugsmi, laikā, kad izmaiņas redzamas gan pašos, gan it visā mums apkārt. Nakts debesis vai nakts, kas īstenībā ir tikai skaņa kādas vēl līdz galam neizprotamas būtnes apziņā, ir tikai ilūzija, fantāzija. Realitāte, caur kurām apziņa spēj ceļot, tai skaitā šī, nav īsta, bet gan sapņi. Mēs esam sapņotāji, un mūsu esence ir mīlestība. Mēs esam multidimensiālas būtnes, kas spēj radīt un izmainīt sevi un visu ap sevi. Metafora par nakts debesīm vai skaņu, manuprāt, ir trāpīga, mēģinot aprakstīt cilvēci. Kas ir nakts debesis? Kamēr uz zemeslodes ir nakts, uz mēness ir diena. Kas tad ir tās “nakts debesis” - ilūzija. Un, kas tad ir mūsu koncepti par sevi, dzīvi, tās struktūru un principiem? Atļaušu atbildēt jums pašiem," tā mūziķis.

Pagaidām pārvietošanās starp valstīm vēl nav tik atvieglota, lai brīvi varētu koncertēt arī Latvijā, bet mūziķis cer šogad sniegt kādu koncertu arī dzimtenē, to gan rādīs laiks un situācija pasaulē. 

Noklausies dubultsinglu angļu un latviešu valodā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu