Igaunijas/Latvijas pierobežā sākas festivāls "Võnge"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Festivāls "Võnge"
Festivāls "Võnge" Foto: publicitātes

2. un 3. jūlijā, netālu no Igaunijas-Latvijas robežas, Tervas pagastā, Soglemegi, topošā Mulgi piedzīvojumu centra atrašanās vietā norisināsies festivāls "Võnge". Uzstāsies aktuāli mākslinieki gan no Igaunijas un Latvijas, gan citām Eiropas valstīm.

Biļetes ir nopērkamas vietnē Ticketer.ee.

"Võnge" apmeklētājus gaida divas garas, idilliskas vasaras dienas, kas piepildītas ar garšām, mākslu, kultūru un, protams, neatkārtojamu festivāla kņadu un lielisku mūziku. Uz skatuves varēs redzēt un dzirdēt šobrīd aktuālākos Igaunijas māksliniekus, piemēram, Lexsoul Dancemachine, Rita Ray, Lenna, Puuluup un Erki Pärnoja, kā arī aizraujošus māksliniekus no visas pasaules, viņu vidū L’Impératrice un S+C+A+R+R no Francijas, The Mauskovic Dance Band no Holandes, Jay-Jay Johanson no Zviedrijas, kā arī Elizabeti Balčus, Reini Jauno un Tomu Grēviņu no Latvijas.

No 28. jūnija Igaunijā pasākumu ar līdz 5000 dalībniekiem apmeklētāji vairs nav jātestē. Nav arī pienākuma uzrādīt imunitāti apliecinošu dokumentu vai valkāt masku. Festivāls norisinās brīvā dabā, un vietas pietiks visiem. Uz vietas būs arī dezinfekcijas punkti roku dezinficēšanai, kā arī cilvēku kustība tiks organizēta tā, lai būtu iespējams ievērot distanci no pārējiem. Līdz ar to festivāls ir drošs un ir gaidīti visi mūzikas draugi, bet, protams, – ja jūties slikti, lūdzu, paliec mājās. Sākot ar šo nedēļu, uz Igauniju no visas Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomiskās zonas vai Šengenas valstīm (izņ. Lielbritāniju) var braukt, neveicot testus un bez pašizolācijas. Ir tikai jāaizpilda anketa šajā adresē līdz 72 stundām pirms ierašanās valstī. Tiesa, atgriežoties ir jāievēro mītnes valsts noteikumi. Piemēram, ja atgriezies Latvijā, līdz 72 stundām pirms iebraukšanas valstī ir jāveic PCR tests. Tas savukārt nozīmē, ka testu ir prātīgi veikt tieši pirms došanās uz Igauniju, jo tas, atgriežoties mājās pēc divām festivāla dienām, joprojām būs derīgs. Tāpat līdz 48 stundām pirms atgriešanās Latvijā ir jāaizpilda anketa vietnē covidpass.lv.

Festivāls "Võnge"
Festivāls "Võnge" Foto: publicitātes

Kopumā festivālā divu dienu laikā uzstāsies vairāk nekā 30 mākslinieku uz divām lielām un vairākām mazākām pop-up skatuvēm.

Festivāla mājaslapa.

L’Impératrice (Prantsusmaa) "Erreur 404"

Jay-Jay Johanson (Rootsi) "Paranoid".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu