Eiropas Savienībā sāk darboties digitālais "Covid" sertifikāts (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Johanna Geron/Pool Photo via AP

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs šodien sāk darboties "Covid" sertifikāts. Ar informāciju par sertifikātu var iepazīties EK mājaslapā.

No 27 bloka dalībvalstīm visas ir gatavas pieslēgties ES digitālā "Covid" sertifikāta vārtejai, tomēr atsevišķas ES dalībvalstis ieviesīs sertifikātu noteiktajā pārejas laikā, kas norisināsies turpmākajās sešās nedēļās.

ES digitālais "Covid" sertifikāts no šodienas darbosies tādās valstīs kā Austrija, Beļģija, Bulgārija, Horvātija, Čehija, Dānija, Igaunija, Somija, Francija, Vācija, Grieķija, Itālija, Latvija, Lietuva, Luksemburga, Polija, Portugāle, Slovākija, Slovēnija un Spānija.

EK tīmekļvietnē skaidrots, ka ES digitālais "Covid" sertifikāts ir digitāls pierādījums tam, ka persona ir vakcinējusies pret Covid-19, vai ir saņēmusi negatīvu testa rezultātu, vai ir atveseļojusies no Covid-19.

Tāpat EK atzīmēja, ka ES digitālajā "Covid" sertifikātā ir norādīta nepieciešamā pamatinformācija - vārds, uzvārds, dzimšanas datums, sertifikāta izdošanas datums, attiecīgā informācija par vakcīnu, testu vai atveseļošanos un unikālais identifikators. Šie dati paliek sertifikātā, un tos nesaglabā un nepatur, kad citā dalībvalstī sertifikāts tiek verificēts.

Sertifikātā būs norādīta tikai ierobežota informācija, kas ir nepieciešama. Valstis, kuras ceļotājs apmeklējis, šo informāciju nevar saglabāt. Verifikācijas nolūkā pārbauda tikai sertifikāta derīgumu un autentiskumu, proti, kas to ir izdevis un parakstījis. Visi veselības dati paliek to dalībvalstu ziņā, kuras ES digitālo "Covid" sertifikātu ir izdevušas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu