Atklāts festivāls "Rīgas ritmi"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas Ritmi 2021: R.Macats 4tet
Rīgas Ritmi 2021: R.Macats 4tet Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ar pianista Rūdolfa Macata kvarteta koncertu kultūrtelpā “M/Darbnīca” un saksofonista Toma Rudzinska vadīto oficiālo jam session kultūrtelpas terasē K. K. fon Stricka villas kvartālā 30. jūnijā tika atklāts 21. starptautiskais improvizācijas, džeza un globālās mūzikas festivāls “Rīgas ritmi”.

Rūdolfa Macata un domubiedru – saksofonista Kārļa Auziņa, kontrabasista Ulda Vītola un bundzinieka Sebastiana Macata – koncerts notika kvalitatīvai un niansētai improvizācijas mūzikai piemērotajā kultūrtelpas “M/Darbnīca” otrā stāva zālē. Kā sarunā pēc uzstāšanās uzsvēra Rūdolfs Macats, publika bija lieliska, jo bija atnākusi tik tiešām klausīties mūziku. Turklāt publikā bija ļoti dažāda gada gājuma cilvēki, kas festivāla ietvarā paver jaunas durvis kā klausītājiem, tā pašai vēl gluži jaunajai kultūrtelpai.

Rūdolfa Macata kvartets jeb “R. Macats 4tet” piedāvāja nesteidzīgas un izvērstas šī sastāva vadītāja kompozīcijas, izplūdinot tās brīvā improvizācijā ar saknēm kā skandināvu, tā amerikāņu džeza skolā. Lai arī kvartets bija atkalsanācis kopā burtiskā nozīmē pirms dienas, tas nebija jūtams ne mirkli, atstājot ļoti pārliecinošu un muzikāli bagātīgu iespaidu. Festivāla publika to novērtēja ar skaļiem aplausiem un ovācijām, ko, visticamāk, pēc tik ieilgušas pauzes bija patīkami dzirdēt kā mūziķiem, tā pašiem klausītājiem.

Vakars turpinājās āra terasē, kur laikapstākļu un lieliskas atmosfēras lutinātu jam session vadīja nupat no ilgākas prombūtnes Berlīnē atbraukušais saksofonists Toms Rudzinskis, ieskandinot kultūrtelpas “M/Darbnīca” āra terasi kopā ar tādiem lieliskiem mūziķiem, kā Latvijā dzīvojošais somu pianists Tuomo Uusitalo, kontrabasists Toms Poišs un bundzinieks Ivars Arutjunjans.

Foto: "Rīgas ritmi 2021": “R. Macats 4tet”.

Festivāls 1. jūlijā turpināsies ar pianista Toma Mikāla trio koncertu plkst. 19.00 kultūrtelpā “M/Darbnīca” un pianista Viktora Ritova vadītās apvienības “Riga Jazz Allstars” uzstāšanos kopā ar jauno un daudzsološo vokālisti Paulu Saiju plkst. 20.00 mūzikas namā “Daile”. Vakara noslēgumā būs arī jam session kultūrtelpas “M/Darbnīca” terasē.

Vairāk informācijas festivāla mājas lapā rigasritmi.lv. Biļetes uz koncertiem jāmeklē aula.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu