Rozenbergs trešo sasaukumu pēc kārtas ievēlēts par Cēsu novada mēru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jānis Rozenbergs
Jānis Rozenbergs Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien Cēsu novada domes jaunā sasaukuma pirmajā sēdē par pašvaldības vadītāju tika ievēlēts vēlēšanās Cēsu novadā uzvarējušā saraksta līderis Jānis Rozenbergs (JV). Tādējādi Rozenbergs saglabājis Cēsu mēra amatu arī pēc septiņu novadu apvienošanas un ieņems šo amatu trešo sasaukumu pēc kārtas.

Par Rozenbergu nobalsoja 17 domes deputāti, bet par otro kandidāti domes priekšsēdētāja amatam, Elīnu Stapuloni ("Latvijas attīstībai"), nobalsojuši vien divi deputāti.

Jau ziņots, ka Cēsu novadā līdzšinējā mēra Rozenberga pārstāvētā "Jaunā vienotība" ieguvusi desmit deputātu mandātus no 19, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Par "Jauno vienotību" novadā nobalsoja 5766 vēlētāji jeb 45,43% no nobalsojušo kopskaita. Domē ievēlēti Rozenbergs, Inese Suija-Markova, Juris Žagars, Erlends Geruļskis, Ainārs Šteins, Inga Cipe, Atis Egliņš-Eglītis, Biruta Mežale, Ēriks Bauers un Andris Melbārdis.

Latvijas Zemnieku savienība Cēsu novadā ieguvusi trīs deputātu mandātus. No šīs partijas ievēlēti Hardijs Vents, Indriķis Putniņš un Laimis Šāvējs, kuri visi līdz šim vadīja pašvaldības, kas tagad iekļautas Cēsu novadā.

Divus mandātus izcīnījusi "Vidzemes partija", no kuras Cēsu novada domē iekļuvuši Amatas novada pašvaldības speciāliste pašvaldību sadarbības jautājumos Ella Frīdvalde-Andersone un Cēsu novada pašvaldības izpilddirektors Andris Mihaļovs.

Partija "Latvijas attīstībai" ieguvusi divus deputātu mandātus. No partijas ievēlēti Elīna Stapulone un Jānis Kārkliņš.

Savukārt pa vienam deputātu mandātam ieguvušas nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un "Kustības "Par!"" un partijas "Progresīvie" apvienotais saraksts. Nacionālo apvienību domē pārstāvēs Guntis Grosbergs, bet "Kustības "Par!"" un partijas "Progresīvie" apvienoto sarakstu - Ivo Rode.

Jau ziņots, ka pēc administratīvi teritoriālās reformas Cēsu novadā apvienoti Cēsu, Amatas, Līgatnes, Pārgaujas, Priekuļu, Vecpiebalgas un Jaunpiebalgas novadi, tādējādi iedzīvotāju skaits jaunajā Cēsu novadā palielinājies vairāk nekā divarpus reižu un arī deputātu skaits palielinājies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu