Navaļnijs esot divreiz runājis par bēgšanu, apgalvo izolatora pārstāvji (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs Foto: Handout / Moscow s Preobrazhensky district court / AFP

Krievijas opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam Maskavas izolatorā “Matrosskaja tišina” statuss “ar noslieci uz bēgšanu” esot noteikts pēc tam, kad viņš divas reizes publiski esot runājis par nolūku īstenot bēgšanu, apgalvo izolatora pārstāvji.

Tas teikts Maskavas tiesas lēmumā, saskaņā ar kuru Navaļnijam noteiktais statuss “ar noslieci uz bēgšanu” atzīts par likumīgu, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Šāds statuss Navaļnijam piemērots, balstoties uz izolatora darbinieka ziņojumu, ka politiķis esot runājis par bēgšanu.

Tikmēr pats Navaļnijs uzsvēris, ka viņa izteikumi par nodomu bēgt esot bijis joks.

25.jūnijā tiesa Maskavā noraidīja Navaļnija prasību pret “Matrosskaja tišina” atcelt viņam noteikto statusu “ar noslieci uz bēgšanu”.

Savukārt 2.jūnijā tādu pašu lēmumu pieņēma arī Vladimiras apgabala tiesa, kurā Navaļnijs bija vērsies pret attiecīgā statusa noteikšanu viņam arī kolonijā Pokrovā, kur viņš izcieš cietumsodu.

Statuss “nosliece uz bēgšanu” paredz, ka ieslodzītais, kam šis statuss ticis piemērots, kolonijā tiek īpaši uzraudzīts. Kolonijas apsargi katru nakti reizi stundā ierodas pie Navaļnija gultas, lai viņu filmētu. Politiķis uzsver, ka šādas cietumsargu rīcības dēļ viņam tiek traucēts miegs.

Navaļnijs iepriekš tiesā uzsvēra, ka neesot neviena pamatota iemesla, kāpēc viņam šāds statuss ticis piešķirts.

Tikmēr Pokrovas kolonijas pārstāvji tiesā uzsvēra, ka uzskaitē kā ieslodzītais ar noslieci uz bēgšanu Navaļnijs esot ņemts automātiski, jo šādu statusu viņam piešķīra jau Maskavas izolatorā, kur Navaļnijs atradās pirms viņa notiesāšanas un nogādāšanas kolonijā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu