Likumsargi uzlikuši arestu organizētas noziedzīgas grupas īpašumiem pusmiljona eiro vērtībā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Valsts policija uzlikusi arestu organizētas noziedzīgas grupas īpašumiem pusmiljona eiro vērtībā. Noziedznieki nodarbojušies ar tabakas produktu tirdzniecību.

2019.gada februārī Valsts policija (VP) sāka kriminālprocesu, jo bija iegūta informācija, ka, iespējams, vienā no angāriem, kas atrodas Rīgā, Maskavas ielā, lielā apmērā tiek uzglabāti nelikumīgi tabakas izstrādājumi, aģentūru LETA informēja VP.

Pamatojoties uz iegūto informāciju, 2019.gada februārī tika veiktas vairākas kratīšanas, kuru laikā tika izņemts 828 720 gabalu cigarešu "Marlboro" bez Latvijas akcīzes marķējuma, kas bija sagatavotas transportēšanai ārpus valsts teritorijas, piesegpreces, datu nesēji un citi priekšmeti.

Latvijai radītā materiālā zaudējuma apmērs veido 90 496 eiro. Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu un transportēšanu nodarbojas organizēta starptautiska grupa, kur katram grupas dalībniekam bija sava loma un pienākumi.

Par aizdomās turētām atzītas četras personas - divi Latvijas valstspiederīgie un divi Lietuvas pilsoņi.

Kriminālprocesā kā iespējamai noziedzīgi iegūtai mantai uzlikts arests nekustamajiem īpašumiem, transportlīdzekļiem un naudas līdzekļiem par kopējo aptuveno vērtību 500 000 eiro.

Pierādījumi par personu saistību ar inkriminētajām noziedzīgām darbībām tika nostiprināti un šogad jūnija beigās krimināllieta nodota Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu