Ventspils novadu turpinās vadīt Mucenieks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Aivars Mucenieks
Aivars Mucenieks Foto: Edijs Pālens/LETA

Ventspils novadu turpinās vadīt Latvijas Zemnieku savienības (LZS) mērs Aivars Mucenieks.

Šodien Ventspils novada domes jaunā sasaukuma pirmajā sēdē par Mucenieku nobalsoja 13 domes deputāti.

Par domes priekšsēdētāja pirmo vietnieku atkārtoti ievēlēts Guntis Mačtams (LZS), bet domes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus pirmo reizi pildīs Andis Zariņš (NA).

LETA jau vēstīja, ka šī gada pašvaldību vēlēšanās Ventspils novadā lielāko atbalstu guvusī LZS tikusi pie sešiem mandātiem, kas ir par diviem mazāk, salīdzinot ar iepriekšējām vēlēšanām, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Par LZS balsoja 1168 no 8876 balsstiesīgajiem pašvaldības iedzīvotājiem jeb 39,75% balsstiesīgo, un domē ievēlēti līdzšinējais Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks, domes priekšsēdētāja vietnieks Guntis Mačtams, Ventspils novada domes deputāti Aigars Matisons un Ilva Cērpa, Tārgales pamatskolas direktore Ilze Judzika un lietvedis Agris Bileskalns.

Latvijas Reģionu apvienība (LRA) Ventspils novadā vēlēšanu rezultātā ierindojās otrajā vietā, un no šī saraksta pašvaldībā ievēlēti pieci deputāti. No LRA ievēlēti Ventspils novada domes deputāte Dace Vašuka, Ventspils novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Māris Dadzis un Ventspils novada domes deputāts Ints Apsītis, aktieris Gatis Gāga un Ventspils novada Ances pamatskolas direktore Elita Kuģeniece.

Tikmēr Nacionālajai apvienībai piešķirti četri mandāti, un šo partiju apvienību pārstāvēs Ventspils novada pašvaldības deputāts Andis Zariņš, ZS "Oši" īpašnieks Raitis Krūmiņš un Ventspils novada pašvaldības deputāti Gaidis Bože un Andris Vārpiņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu