Ventspils Livonijas ordeņa pils Vēsturisko dārzu un parku dienās aicina iepazīt paklājdobes (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Vasara izrotā dārzus un parkus ar ziedu smaržu un krāšņumu. Katru gadu "Latvijas Piļu un muižu asociācija" (LPMA) organizē tradicionālās "Vēsturisko parku un dārzu dienas" (VPDD 2021). Šogad tēma ir paklājdobes. 

Lai iepazīstinātu apmeklētājus ar šo dobju veidu, Ventspils Livonijas ordeņa pils 3.-4. jūlijā no plkst.10.00-18.00 aicina uz akciju “Pils dārzā klātais paklājs: Vēsturisko dārzu un parku dienas 2021”, izstaigājot pils pagalmu un dārzu bez maksas, var iepazīt tajā esošos augus, atrast skaisto paklājdobi un salikt paklājdobes puzli vai doties uz tikšanos ar pils dārznieci.

Paklājdobes nav ordeņa pilij raksturīgi ziedu stādījumi, tomēr, veidojot mūsdienīgus muzeja dārza apstādījumus, apmeklētāji labprāt apstājas pie košām ziedu kupenām un rakstiem, atveldzējot skatu ar dabas skaistumu. Ziedu parādīšanās pils pagalmā maina tā noskaņu un padara to mājīgāku. Divu vai vairāku ziedaugu sastādīšana tā, lai veidotos paklājam līdzīgs raksts, tiek saukta par paklājdobi. Latvijā krāšņākā atrodas Rundāles pils parkā, kā arī pilsētu apstādījumos. Lai paklājdobes būtu skaistas visas sezonas garumā, dārzkopji bieži vien stādus maina. 3. jūlijā no plkst.10.00-12.00 muzejs aicina tikties ar pils dārznieci Taigu Zīverti, lai izzinātu paklājdobes veidošanas principus, uzdotu saistošus jautājumus par pils dārzu un smeltos iedvesmu savam dārzam.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu