Ventspilī četrgadnieks atstāts bez vecāku uzraudzības, policija uzsākusi administratīvo procesu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Likumsargi uzsākuši administratīvo procesu par gadījumu, kad kādā pagalmā, pieaugušo nepieskatīts, spēlējies četrus gadus vecs zēns. Policija arī izvērtēs vecāku atbildību.

Trešdien policija Ventspilī pamanīja mazu bērnu, kurš spēlējās ar lielākiem bērniem kādas mājas pagalmā. Likumsargi devās pie bērniem un uzzināja, ka mazākajam ir tikai četri gadi, kamēr pārējiem - 11 un 12 gadi, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Mazākā zēna māte atradās dzīvoklī un ar viņu tika veiktas pārrunas, izskaidrojot, ka līdz septiņu gadu vecumam bērns nedrīkst atrasties bez vecāku uzraudzības vai bez pavadoņa vai jaunieša, kurš sasnidzis 13 gadu vecumu un ir apsolījis bērnu pieskatīt.

Saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likumu, par septiņu gadu vecumu nesasnieguša bērna atstāšanu bez uzraudzības, ja to izdarījusi persona, kura atbildīga par bērna uzraudzību, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 210 eiro.

Savukārt 27.jūnijā policija Ventspilī, Zvaigžņu ielā ,apturēja automašīnu "Ford" un konstatēja, ka vīrietis to vadījis, būdams 1,37 promiļu reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām - viņam spēkā ir tiesību izmantošanas aizliegums.

Vīrietis automašīnā nebija viens - ar viņu bija divi viņa mazgadīgie bērni. Šajā gadījumā par transportlīdzekļa vadīšanu bez tiesībām, atrodoties alkohola reibumā, sākts kriminālprocess.

Par bērna uzraudzīšanu, atrodoties alkohola ietekmē, sākts administratīvā pārkāpuma process.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu