Autovadītājs, veicot apdzīšanu pagriezienā, izraisa četru auto sadursmi (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Brocēnu novadā automašīnas BMW vadītājs, braucot agresīvi, iekļuva negadījumā, kurā kopumā tika iesaistītas četras automašīnas, informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas, ikdienā veicot patrulēšanu, konstatē dažāda veida pārkāpumus ceļu satiksmē, tostarp tiek uzsākti administratīvie procesi par agresīvu braukšanu.

Par to, ka agresīvai braukšanai bieži vien ir nevēlamas sekas, 11.jūnijā varēja pārliecināties uz Liepājas šosejas, Brocēnu novada Blīdenes pagastā, kur notika sadursme starp četrām vieglajām automašīnām. To izraisīja BMW vadītājs, kurš brauca satiksmei bīstamā un traucējošā veidā un veica priekšā braucošā transportlīdzekļa "Opel Astra" apdzīšanu ceļa posmā pirms pagrieziena pa labi, kas apgrūtināja redzamību.

Liepājas šoseja pie Blīdenes. Ilustratīvs attēls
Liepājas šoseja pie Blīdenes. Ilustratīvs attēls Foto: maps.google.com

BMW vadītājs nepārliecinājās, vai pēc apdzīšanas varēs atgriezties iepriekšējā braukšanas joslā, netraucējot apdzenamo transportlīdzekli, kā arī, vai apdzīšanas laikā netiks traucēti pretī braucošie transportlīdzekļi.

Tomēr notika tieši tā - pretī brauca "Volkswagen Golf", tāpēc BMW vadītājs atgriezās iepriekšējā brauktuves pusē, kur izraisīja sadursmi ar iepriekš minēto transportlīdzekli "Opel Astra". Pēc šīs sadursmes BMW ietriecās ceļa labās puses aizsargbarjerā, pēc kā iebrauca pretējā virziena braukšanas joslā, kur sadūrās ar pretī braucošo automašīnu "Volkswagen Golf". Tikmēr "Opel Astra" pēc sadursmes ar BMW ietriecās labās puses ceļa norobežojošajā aizsargbarjerā un iebrauca pretējā virziena braukšanas joslā, kur sadūrās ar automašīnu "Mercedes Benz".

Negadījumā tika bojāti visi iesaistītie transportlīdzekļi, ceļa norobežojošā aizsargbarjera, kā arī cieta automašīnas "Opel Astra" vadītāja.

Valsts policija atgādina, ka nepamatots risks, autovadītāju prasmju pārvērtēšana, nepārdomāti un pārgalvīgi manevri un ātrums - tie ir iemesli, kas var novest pie smagām vai pat letālām sekām. Valsts policija aicina nebūt pārgalvīgiem, ievērot savstarpējo cieņu un sapratni uz ceļa, un neapdraudēt sevi un apkārtējos.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu