Tā vietā, lai noietu 500 metrus kājām, dzērājšoferis nolemj braukt un atvadās no tiesībām (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Kārtējais gadījums, kad šoferis varēja dažus simtus metru iet kājām, taču, spītējot reibumam, nolēma braukt ar auto, fiksēts naktī uz 27.jūniju Inčukalnā. 

Brīvdienas naktī Inčukalna kārtības sargi atgriezās savā bāzes vietā un turpat pagalmā pamanīja kādu “Audi”, pie kura atradās divi vīrieši ar “aizmiglotiem” skatiem.

Viens no kārtības sargiem devās pie auto un uzrunāja abus vīriešus. Viņu runas maniere un izturēšanās apstiprināja aizdomas par braukšanu reibumā, tādēļ policists skaidri un gaiši norādīja, ka šādā stāvoklī nekur braukt nedrīkst.

Inspektori pēc sarunas nolēma vēl brīdi uzgaidīt, tomēr pēc neilga laika saņēma izsaukumu un bija spiesti doties prom. Kārtības sargs gan vēlreiz atgriezās pie “Audi”, lai piekodinātu nebraukt reibumā vai ieteiktu izsaukt citu šoferi, un devās prom.

Pēc pārdesmit minūtēm, atgriežoties no izsaukuma,

tie paši policisti jau braucošu pamanīja iepriekš sastapto “Audi”, un pie stūres bija iepriekš uzrunātais vīrietis alkohola reibumā.

Madara Šveca, Reģionālās pašvaldības policijas kārtībniece: “Braucot pa Inčukalnu virzienā no Cīruļu ielas uz Atpūtas ielas pusi, šī pati automašīna brauca mums atkal pretī. (..) Mūsu nodaļa atrodas Atmodas ielā, bet šoferis dzīvoja Smilšu ielā, tie ir aptuveni 500 metru, un viņš varēja doties turp ar kājām, kā mēs arī viņam ieteicām, pirms viņš iekāpa automašīnā un sāka to vadīt. Taču vīrietis, tā sacīt, izvēlējās grūtāko ceļu.”

Pēc šā brauciena “Audi” uz kādu laiciņu nāksies nolikt pie sētas, jo par šādu pārkāpumu draud vairākus gadus ilgs liegums sēsties pie auto stūres, ko papildinās arī liels naudas sods.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu