ASV un Lielbritānija cietušas Krievijas militāro izlūkdienestu kiberuzbrukumos (8)

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Mehaniq/Shutterstock

ASV un Lielbritānijas specdienesti apgalvo, ka par kiberuzbrukumiem, kas agrāk tika piedēvēti privātiem hakeru grupējumiem, patiesībā atbild Krievijas militārais izlūkdienests - bruņoto spēku Ģenerālštāba Galvenā pārvalde (agrāk GRU).

Ģenerālštāba Galvenā pārvalde stāv aiz uzbrukumiem simtiem mērķu ASV un citās pasaules valstīs, kas veikti kopš 2019.gada un turpinās arī šobrīd, teikts ASV Nacionālās drošības pārvaldes (NSA) un ASV un Lielbritānijas kiberdrošības aģentūru ziņojumā, kas publicēts ceturtdien.

Pēc ASV un Lielbritānijas specdienestu datiem, ar kiberuzbrukumiem, kas agrāk tika piedēvēti hakeru grupējumiem, ir saistīts Ģenerālštāba Galvenā pārvaldes 85. Speciālā dienesta galvenais centrs.

Uzbrukumos valsts un privātajiem tīkliem izmantota "brutālā spēka" metode, kad tīkli tiek bombardēti ar nejauši izvēlētām parolēm.

NSA mājaslapā publicētajā ziņojumā teiks, ka kiberuzbrukumu mērķi bijuši globāli, taču pamatā tie koncentrēti uz ASV un Eiropu. ASV uzbrukumi vērsti pret valdības un aizsardzības struktūrām, politiskajiem konsultantiem un partijas organizācijām, Pentagona apakšuzņēmējiem, enerģētikas un loģistikas kompānijām, zinātniskajiem centriem, augstākās izglītības institūtiem, juridiskajām firmām un mediju kompānijām.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu