Aptauja: Vairākums rīdzinieku garāku gabalu pārvarēšanai izmanto sabiedrisko transportu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša / LETA

Vairāk nekā puse jeb 60% rīdzinieku garāku gabalu pārvarēšanai izmanto sabiedrisko transportu, liecina tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktā aptauja par Rīgas iedzīvotāju pārvietošanās paradumiem un uzskatiem par satiksmes drošību.

Tikmēr 53% no aptaujātajiem garākus gabalus brauc ar privāto automašīnu, 43% iet ar kājām, 16% brauc ar velosipēdu, 14% izmanto taksometru. Vēl 4% pilsētas iedzīvotāju izmanto elektrisko skrejriteni vai citus mikromobilitātes rīkus, bet 2% izmanto koplietošanas auto.

Aptaujas laikā respondentiem lūdza norādīt, kā Covid-19 izplatības rezultātā ir mainījušies viņu pārvietošanās paradumi, un 51% respondentu atzina, ka sākuši vairāk garākus gabalus iet kājām, 47% biežāk sākuši braukt ar velosipēdu, 32% biežāk sākuši izmantot elektrisko skrejriteni vai citus mikromobilitātes rīkus. Aptaujā arī secināts, ka 31% rīdzenieku biežāk sākuši izmantot koplietošanas auto, bet 26% sākuši biežāk braukt ar privāto auto. Tostarp to, ka biežāk brauc ar taksometru, norādīja 19%, bet ar sabiedrisko transportu biežāk sākuši braukt 3%.

Aptauja veikta 2021.gada maijā. Tajā piedalījās 800 Rīgā deklarētu iedzīvotāju 18 līdz 75 gadu vecumā. Atbildot uz jautājumiem, respondenti varēja izvēlēties vairākus atbilžu variantus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu