Brīvdabas izstādi "Savvaļa" jūlijā papildina sarunas, meistarklases un dzejas lasījumi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Savvaļa"
"Savvaļa" Foto: Madara Gritāne

Vidzemes augstienē atrodamajos Jaundūķos – teritorijā starp Drustiem un Jaunpiebalgu – apskatāma mākslinieka Andra Eglīša iniciētā grupas izstāde "Savvaļa", kuru jūlijā papildinās vairāki publiski pasākumi.

Šī ir "Savvaļas" izstādes otrā sezona, kuras ietvaros vairāk nekā 30 Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Zviedrijas mākslinieki izstādījuši savus darbus pļavās, mežos, purvos un ezeros. Šīs vasaras laikā teritorijā notiek "Savvaļas darbnīcas" – dažādu žanru un jomu kultūras notikumu virkne.

3. jūlijā, sestdienā, plkst. 18.00 interesenti aicināti piedalīties kopīgā sarunā ar daļu no topošās Latvijas Mākslas akadēmijas Arhitektūras skolas veidotājiem – Austri Mailīti, Niklāvu Paegli, Tomu Kokinu un Antru Priedi. Vakara gaitā tiks apskatīti dažādi izaicinājumi un iedvesmas avoti, izstrādājot jauno izglītības programmu, un runāts par cilvēka un dabas attiecību pārskatīšanu caur arhitektūru.

Laikā no 6. līdz 10. jūlijam "Savvaļā" notiks skaņu mākslinieka, arhitekta Maksima Šenteļeva vadīta meistarklase, kuras uzmanības centrā būs mūzikas instrumentu izgatavošana no dabā sastopamiem materiāliem, skaņu karšu izveide un citi audiāli eksperimenti. Šajā procesā aicināts piedalīties ikviens, atkarībā no sev pieejamā laika – apmeklējot meistarklasi uz vienu, vairākām vai visām dienām, vienojoties par to individuāli. Meistarklases finālā – 10. jūlija vakarā – gaidāma publiska Šenteļeva un meistarklasē iesaistīto veidota performance. Pieteikties iespējams, sūtot ziņu Kitijai (kitija.vasiljeva@gmail.com).

Mēneša izskaņā – 24. jūlijā – notiks glezniecības plenēra noslēguma atzīmēšana ar "atvērto studiju" un dzejas lasījumiem.

Par šiem un citiem gaidāmajiem notikumiem sīkāka informācija pieejama, sekojot līdzi jaunumiem mājaslapā savvala.lv.

No Rīgas izstādē var nokļūt gan ar auto (sekojot koordinātām 57°12'43.4"N 25°58'05.7"E vai Google Maps un Waze ierakstot nosaukumu “Savvaļas izstāde”), gan autobusu, braucot līdz pieturai "Jaundrusti".

Izstādes bāzē pieejama neliela bibliotēka-lasītava, brīvdabas virtuve, tēja un gumijas zābaki. “Savvaļa” pieejama bez maksas jebkurā diennakts laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu