Kurzemē Valsts policija devusies pie divām ģimenēm, kas dzērumā skandalējušas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: LETA

Pagājušajā naktī Kurzemē Valsts policija (VP) devusies pie divām ģimenēm, kas dzērumā skandalējušas, informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Plkst.1.45 VP Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirknī tika saņemta informācija no kādas nepilngadīgas jaunietes par to, ka Kuldīgas novadā, kādā īpašumā viņai ar vecākiem ir ģimenes konflikts. Ierodoties notikuma vietā, policisti konstatēja, ka īpašumā ar vecākiem atradās zīdainis, savukārt abi vecāki bija alkoholisko dzērienu ietekmē. Māte atradās 1,99 promiļu reibumā, bet tēvs - 1,15 promiļu reibumā.

Kā stāstīja Šeršņova, nepilngadīgā jauniete, kura izsauca policiju uz šo ģimenes konfliktu, pirms tam tika pieķerta Skrundā, būdama alkohola reibumā.

VP Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirknī iepriekšējā naktī tika sākti administratīvo pārkāpumu procesi pret visiem trim ģimenes locekļiem. Ņemot vērā to ka, būdami alkohola reibumā, vecāki nevarēja parūpēties par bērnu, zīdainis tika nogādāts radiniecei.

Šeršņova uzsvēra, ka saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likumu, par bērna uzraudzīšanu, atrodoties alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē, kas var ierobežot spējas nodrošināt bērna drošību un aizsardzību no iespējamiem bērna dzīvības un veselības apdraudējumiem, ja to izdarījusi persona, kura atbildīga par bērna uzraudzību, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 210 eiro. Savukārt par alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošu vielu lietošanu vai atrašanos alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošu vielu ietekmē, ja to izdarījis bērns, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 35 eiro.

Plkst.2 VP saņemta informācija, ka Liepājā, kādā dzīvesvietā ir izcēlies ģimenes konflikts starp sievieti un viņas mazdēlu. VP Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas ieradās notikuma vietā un sirmgalve izstāstīja, ka mazdēls pa nakti pārradies mājās, būdams iedzēris un sācis spert pa durvīm, lamājies, izturējies agresīvi, un saskrāpējis sievietes vaigu.

Kā sacīja Šeršņova, sieviete vēlējusies, lai tiktu pieņemts policijas lēmums par nošķiršanu, kas pašlaik ir stājies spēkā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu