Krievija aizliedz Šampaņā ražotu dzirkstošo vīnu dēvēt par šampanieti (142)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja dekrētu, kas aizliedz alkohola importu no Šampaņas ar nosaukumu "šampanietis". Tagad šādi drīkst dēvēt tikai Krievijā ražotu šampanieti, kas, gluži pretēji, Eiropā nav atzīts par šampanieti, vēsta radio stacija „Echo Moskvi”.

Savukārt šampanieti no Šampaņas turpmāk drīkstēs marķēt tikai kā „dzirkstošo vīnu”. Viens no pasaulē lielākajiem un senākajiem alkohola ražotājiem „Moet Chandon”, kuram pieder arī zīmols „Veuve Clicquot”, atteicies pakļauties jaunajiem noteikumiem un paziņojis, ka pārtrauks piegādāt savu produkciju Krievijai.

Aģentūra RBK vēsta, ka arī kompānija „Moet Hennesy” informējusi savus partnerus par šampanieša piegāžu pārtraukšanu Krievijai. Tas ir saistīts ar izmaiņām likumā „Par alkohola produkcijas tirgošanu”. Krievijas Federāciju padomē šis likums bija iesniegs 23.jūnijā un tagad to ir parakstījis arī prezidents.

Sociālajos tīklos šī likumdošanas iniciatīva jau ir izpelnījusies visai ironiskus komentārus. Piemēram, gastronoms Sergejs Mironovs norāda, ka tagad būtu laiks aizliegt skotiem un amerikāņiem lietot vārdu "Viskijs". Dziedātājs Vasja Oblomovs savukārt spriež, ka Krievijas parlamentārieši līdzīgu likumu varētu pieņemt arī attiecībā uz vācu automašīnu ražotājiem, aizliedzot izmantot vārdu "Mercedes".

Komentāri (142)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu