Zemes noslīdējumā Japānā gājuši bojā divi cilvēki un vairāki pazuduši

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Zemes noslīdējumā Japānā sestdien gājuši bojā divi cilvēki, vairāki pazuduši un seši izglābti, paziņojušas vietējās amatpersonas.

Pēc spēcīgām lietavām vairāku dienu garumā milzīgs zemes noslīdējums sestdienas rītā aizslaucīja vairākas mājas Atami, kas atrodas uz rietumiem no Tokijas. Amatpersonas sākotnēji ziņoja, ka pazuduši aptuveni 20 cilvēki.

Vakarpusē Japānas telekanāls TBS ziņoja, ka seši cilvēki ir izglābti un viņu dzīvībai briesmas nedraud. "Es dzirdēju briesmīgu troksni un redzēju dubļu nogruvumu, kas plūst lejup, kad glābšanas darbinieki mudināja cilvēkus evakuēties. Tāpēc es skrēju uz augstāku vietu," raidorganizācijai NHK sacīja kāds vietējais iedzīvotājs.

"Kad es atgriezos, mājas un mašīnas, kas atradās tempļa priekšā, bija pazudušas," viņš piebilda.

Dubļu straume gāzās lejā no kalna cauri pilsētai pretī jūrai, savā ceļā pilnībā sagraujot desmit ēkas un nodarot bojājumus vairāk nekā 300 ēkām.

Glābšanas operācijā iesaistīta policija, ugunsdzēsēji un armija. Vairāk nekā 2800 mājsaimniecību reģionā palikušas bez elektroapgādes, ziņoja energokompānija TEPCO.

Lielākā daļa Japānas pašreiz piedzīvo ikgadējo lietus sezonu, kas ilgst vairākas nedēļas un bieži izraisa plūdus un zemes noslīdējumus.

Eksperti uzskata, ka klimata pārmaiņas ir saasinājušas šo fenomenu.

Pastāvot plūdu riskam, Sidzuokas, Kanagavas un Čibas prefektūrās simtiem tūkstošiem cilvēku dots rīkojums evakuēties uz drošākām vietām.

2018.gadā plūdos Japānas rietumos dzīvību zaudēja vairāk nekā 200 cilvēki, bet pērn gāja bojā vairāki desmiti. Atami 24 stundu laikā nolija 313 milimetri nokrišņu, kas ir vairāk nekā vidēji jūlija mēnesī, ziņoja NHK.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu