Krāslavas Valsts ģimnāzijai anulēts valsts ģimnāzijas statuss (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Nepietiekamā skolēnu skaita dēļ 10.-12.klašu grupās, anulēts valsts ģimnāzijas statuss Krāslavas ģimnāzijai, otrdien lēma Ministru kabinetā.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) skaidroja, ka valsts ģimnāzijas ir vispārējās izglītības iestādes, kas nodrošina kvalitatīvu mācību procesu un veic reģionālā metodiskā centra un pedagogu tālākizglītības centra funkcijas. Valsts ģimnāziju tīkls Latvijas administratīvajās teritorijās tiek pilnveidots atbilstoši vispārējās izglītības iestāžu attīstības iespējām un pilsētu un novadu vajadzībām, un vispārējās vidējās izglītības iestāžu sniegtajiem rezultātiem.

Saskaņā ar Vispārējās izglītības likumu, valsts ģimnāzija saņem papildu valsts budžeta finansējumu reģionālā metodiskā centra un pedagogu tālākizglītības centra funkciju veikšanai.

Tāpat esošais regulējums paredz, ka gadījumā, ja valsts ģimnāzija divus gadus pēc kārtas neatbilst noteiktiem kritērijiem, izglītības un zinātnes ministrs ne vēlāk kā mēnesi pirms nākamā mācību gada sākuma ierosina Ministru kabinetam anulēt izglītības iestādei piešķirto valsts ģimnāzijas statusu.

Pēc IZM paustā, izvērtējot situāciju Krāslavas Valsts ģimnāzijā, konstatēts, ka Krāslavas Valsts ģimnāzijā kopējais izglītojamo skaits 10.-12. klasēs pēc stāvokļa uz 2020.gada 5.septembri ir nepietiekams - 109 izglītojamie. Savukārt regulējumā prasība minimālajam izglītojamo skaitam 10.-12. klasēs ir noteikts 120. Tāpat arī 2019.gadā 10.-12.klasēs skolā mācījās 106 izglītojamie.

Ņemot vērā, ka izglītības iestāde neatbilst regulējuma kritērijiem divus gadus pēc kārtas, skolai valsts ģimnāzijas statusu anulēs no šī gada 1.septembra.

Izglītības iestāde valsts ģimnāzijas statusu ieguva 2008.gadā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu