Foto ⟩ Nojaukta Maiami daļēji sabrukusī dzīvojamā ēka

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: REUTERS/Marco Bello

Maiami pirms tuvojošās vētras nojaukta daļēji sabrukusī 12 stāvu dzīvojamā māja. Līdz ar to tika pārtraukta gandrīz divas nedēļas ilgusī meklēšanas operācija, kurā tika apstiprināta 24 cilvēku bojāeja, bet vēl 121 cilvēka liktenis nav zināms, vēsta raidorganizācija BBC.

Lai nojauktu ēku, tās pamatos tika izurbti nelieli caurumi, kuros ievietotas sprāgstvielas.

Foto: REUTERS/Marco Bello

Ar sprāgstvielām tika nojaukta ēkas daļa, kas pēc traģiskā incidenta bija kļuvusi nestabila, taču kurā neatrodas bojāgājušie. Plānots vēlāk atsākt bojāgājušo meklēšanu.

Foto: REUTERS/Marco Bello

Sērfsaidā esošās ēkas daļa sabruka 24.jūnijā. Glābējiem izdzīvojušos izdevās atrast tikai dažās pirmajās stundās pēc ēkas sabrukšanas.

Lēmums nojaukt atlikušo ēkas daļu, kas pēc nelaimes gadījuma bija kļuvusi nestabila, tika pieņemts tāpēc, ka Floridai tuvojas tropiskā vētra "Elza". Sērfsaidas mērs Čārlzs Bērkets pauda bažas, ka stipras vēja brāzmas varētu apdraudēt glābēju dzīvības. 

Sagruvušās ēkas daļas drupas pirms nojaukšanas tika apklātas. Apkārtējo māju iedzīvotājiem tika ieteikts palikt iekštelpās un vēl vismaz divas stundas pēc ēkas nojaukšanas turēt ciet logus. 

Bojāgājušo meklēšanu plānots atsākt uzreiz pēc atlikušās ēkas daļas nojaukšanas. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu