Saulkrastu koris “Anima” ieskaņo Kazāka un Krievkalna mūziku (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Andersons

Īsu brīdi pirms K. Krievkalna un K. Kazāka kormūzikas cikla - audiovizuālā koncertuzveduma “Krastā saviļņots” pirmatskaņojuma, kas izskanēs 9. jūlijā saulrieta laikā jūras krastā Saulkrastos, koris "Anima" laiž klajā video ilustrāciju singlam "Logs neaizvērts".

"Tāds ir mūsu jaunākais video, kuru esam radījuši, ejot iepriekš neapzinātus ceļus un formātu. Dziedāšana ir neatņemama latviešu identitātes sastāvdaļa, un kora “Anima” būtiska vērtība ir šīs tradīcijas uzturēšana un aktualizēšana. Mūs aizrauj eksperimenti ar skaņu, valodu, stilistiku, svaigiem kormūzikas ritmiem," tā kora mākslinieciskā vadītāja Laura Leontjeva

Video “Logs neaizvērts” uzņemts Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas (RER) telpās Sarkandaugavā – vietā, kur vēsture satiekas ar laikmetīgo. “Logs neaizvērts” un citus “Krastā saviļņots” video stāstus ir veidojis režisors Valters Mirkšs ar savu komandu, kurš gadu pēc studijām ASV pavadīja Latvijā, bet tagad ir atgriezies ASV, kur turpina savu profesionālo darbību.

Video: “Logs neaizvērts”.

Kormūzikas cikls “Krastā saviļņots” ir Saulkrastu korim "Anima" 20. jubilejā veltīts opuss, kur vienuviet satiekas mūzika, kustība, māksla. Komponists Kristaps Krievkalns piesaka sevi kormūzikas oriģinālkompozīcijā, savukārt vārdu autors Kārlis Kazāks, kā pats atzīst, dzeju kormūzikas ciklam rada pirmo reizi. “Krastā saviļņots” identitāte ir mākslinieka Mareka Gurecka oriģināldarbs, kas redzams izpildītāju skatuves tērpos, kopīgi veidojot dzīvā audekla gleznu, bet horeogrāfe Inga Krasovska caur kustību atklāj tēlu un raksturu daudzveidību, ko izkrāso stila un grima māksliniece Iluta Reinberga. Audiovizuālajā notikumā “Krastā saviļņots” būtiska loma ir skaņu režisoram Mārtiņam Porteram un gaismu māksliniekam Pāvelam Armanim.

Audiovizuālais koncertuzvedums ir pieejams tiem apmeklētājiem, kas ir vakcinējušies pret Covid-19, pēdējā pusgada laikā ir pārslimojuši Covid-19, vai arī pirms pasākuma ir veikuši Covid-19 testu un tā rezultāts ir negatīvs. Bērniem līdz 12 gadu vecumam nav papildu ierobežojumu (var nebūt vakcinēti pret Covid-19, nav to pārslimojuši, nav jāveic Covid-19 tests).

Biļetes uz cikla “Krastā saviļņots” pirmatskaņojumu iegādājamas vietnē aula.lv, kur arī pieejama detalizēta informācija par epidemioloģiskajiem nosacījumiem, atbilstoši spēkā esošajiem regulējumiem valstī.

Video tapis, ievērojot visas valstī noteiktās epidemioloģiskās prasības.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu