Izraēla izgudrojusi veidu, kā padarīt savus kareivjus neredzamus (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Izraēlas valdība metusi kauliņus kopā ar aizsardzības uzņēmumu, lai radītu jauna materiāla matricu, kas varētu paslēpt kareivjus no infrasarkanajiem sensoriem.

Sistēma “Polaris Defense's Kit 300” ir “termāli vizuāla paslēpšanas” sistēma, kas izmanto “metālu, mikrošķiedru un polimēru” kombināciju, lai maskētu kareivja termālo tēlu, rakstīts izdevumā “Business Insider”.

Termālās attēlveidošanas tehnoloģijas rada vizuālu objekta veidolu, pateicoties siltumam jeb infrasarkanajai radiācijai, ko tas izstaro. Cilvēks, piemēram, izskatīsies pēc cilvēka veidola burbuļa, kurā sarkanā krāsa ataino siltākas ķermeņa vietas, bet dzeltenāka vai zila – vēsākas jeb mazāk apasiņotas. Savukārt bruņumašīnas dzinējs, ja tas darbojas, izskatīsies kā sarkans pleķis.

VIDEO: IZRAĒLAS NEREDZAMĪBAS TĒRPS

Termālās kameras izmanto, lai uzlabotu arī nakts redzamības brilles un citas ierīces. Ja kādreiz nakts redzamības tehnoloģijām bija nepieciešams kāds gaismas avots (piemēram, infrasarkanā gaisma), tad termālajām ierīcēm šāds avots nav nepieciešams. Tām nepieciešams, lai objekts izstaro siltumu.

Tas nozīmē, ka ar termālajām ierīcēm iespējams redzēt cilvēkus, bruņumašīnas un pat lidmašīnas naktī bez mēness gaismas, infrasarkanās gaismas un pat caur miglu.

Tiesa, šīs tehnoloģijas nav ideālas. Ja objekts siltumu neizstaro, tad termālajā ierīcē tas nav redzams vispār. Sistēma “Kit 300” ir radīta tā, lai kareivja izstarotais siltums neparādītos termālajā kamerā, padarot kareivi par šīm ierīcēm un to lietotājiem neredzamu.

Šā īpašā tērpa valkātājs turklāt būs neredzams ne vien termālajās ierīcēs, bet arī grūti saredzams dienā ar neapbruņotu aci, pateicoties īpašām kamuflāžas tehnikām.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu