Mūžībā devies filmas "Maskava asarām netic" režisors Vladimirs Meņšovs

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: https://www.instagram.com/peopletalkru/

81 gada vecumā mūžībā devies "Oskara" balvu saņēmušās padomju filmas "Maskava asarām netic" (1979) režisors Vladimirs Meņšovs (Влади́мир Меньшо́в), ziņo Krievijas prese. 

Kā teikts kinostudijas "Мосфильм" mājas lapā, aktieris, scenārists un režisors miris no koronavīrusa Covid-19 izraisītajām komplikācijām.

Meņšovs arī kā aktieris piedalījies vairākos desmitos filmu un seriālu. Viņa nesenākais darbs ir kara drāma "Klusuma kliedziens", kas pirmizrādi piedzīvoja pirms diviem gadiem.

"Mēs zinājām, ka viņš cieš no Covid-19, bet vieglā formā. Tas ir pilnīgi šausmīgi un negaidīti," ziņu aģentūrai AFP norādīja režisors Vladimirs Hotiņenko. "Viņa nāve atstāj milzīgu vakuumu mūsu kopīgajā kultūras telpā."

Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins norādīja, ka Meņšova nāve ir "milzīgs zaudējums mūsu kino un mūsu kultūrai", un Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins izsaka savu dziļāko līdzjūtību.

Meņšovs dzimis 1939. gadā Baku, jaunībā strādājis dažādus darbus, tostarp bijis virpotājs un matrozis, līdz lēnām ielauzies kino un teātra pasaulē. Viņš uzņēmis desmit filmas, kā arī pats strādājis par aktieri.

Viņa komēdija "Mīlestība un baloži", kas iznāca 1984. gadā, joprojām ir viena no skatītākajām filmām Krievijas televīzijā.

Pasaules kino vēsturē Meņšovs iegājis ar filmu "Maskava asarām netic". "Oskaru" saņēmušas tikai divas Padomju Savienības filmas. Otra ir režisora Sergeja Bondarčuka drāma "Karš un miers".

CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu