Seniori vecumā virs 80 gadiem var pieteikt vakcinēšanu mājās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: chomplearn/Shutterstock

Šobrīd ir aktīvi 1900 pieteikumi par senioru, kas vecāki par 80 gadiem, vakcinēšanu mājās, liecina Veselības ministrijas valdības sēdei iesniegtā informācija.

Seniorus, kas sasnieguši 80 gadus, mājas vakcinācijai var pieteikt arī tuvinieki, izmantojot tālruni 8989 vai vietni "manavakcina.lv". Pašlaik aktīvi ir 1900 pieteikumu.

Tāpat iespējams pieteikties pie ģimenes ārsta. Ja ģimenes ārsts nodrošina vakcināciju, viņš arī veiks seniora vakcināciju mājās. Ja ģimenes ārsti nenodrošina vakcināciju, viņi tiek aicināti iesaistīties un sagatavot apzināto pacientu sarakstu, nodot to izbraukuma vakcinācijas veicējiem attiecīgajā reģionā tālākai procesa organizēšanai.

Primāri senioriem, kas sasnieguši 80 gadu vecumu, tiek potēta "Janssen" vakcīna.

Tāpat tiek turpināta senioru personiska uzrunāšana. Daugavpilī apzvanīšana ir noslēgusies, apzvanīts ir 10 091 seniors, kas sasniedzis 60 gadu vecumu. No apzvanītajiem 12% ir pierakstīti uz vakcināciju, 22% apsver iespēju potēties, bet 48% atteikušies vakcinēties.

Sākta senioru apzvanīšana Liepājā, kurai sekos Rēzekne un citas pašvaldības.

Jau ziņots, ka ir sākta visu senioru no 80 gadu vecuma potēšana mājās. Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) atzina, ka ar šo soli tiks nodrošināta maksimāla pietuvināšanās senioru dzīvesvietām.

"Pirms tam vakcinēšanu mājās nodrošināja tikai tiem senioriem, kuriem bija problēmas nokļūt līdz vakcināciju punktiem, bet tagad tā tiks veikta visiem senioriem no 80 gadu vecuma," sacīja ministrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu