Jau otro gadu pēc kārtas Covid-19 dēļ Austrālijā atceltas F-1 un MotoGP sacensības

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Epizode 2021.gada Formula 1 Austrijas Lielās balvas izcīņā
Epizode 2021.gada Formula 1 Austrijas Lielās balvas izcīņā Foto: SIPA/Scanpix

Jau otro gadu pēc kārtas Covid-19 izplatības dēļ Austrālijā atcelti Pirmās formulas (F-1) un pasaules motošosejas čempionāta ("MotoGP") posmi.

F-1 posmam Austrālijā bija jānotiek 21.novembrī, bet valstī noteiktie ierobežojumi pēc ieceļošanas paredz ievērot divu nedēļu karantīnu, kas krietni apgrūtinātu gan F-1, gan "MotoGP" komandu loģistiku.

Šī iemesla dēļ sacensības abos seriālos atceltas. F-1 gan jau paspējusi norādīt, ka tāpat šosezon plāno aizvadīt 23 posmus, kas ir rekordliels skaits. "MotoGP" sacensības bija paredzētas oktobrī.

Divas nedēļas pirms Austrālijā paredzētā F-1 posma piloti spēkosies Brazīlijā. Tikmēr "MotoGP" kalendārā atceltā posma dēļ Malaizijas etaps pārcelts nedēļu agrāk, bet Portugālē notiks divas, nevis vienas sacensības. Nupat kā kalendārā iekļautais otrais Portugāles posms notiks 7.novembrī.

Pērn posmu Austrālijā atcēla īsi pirms treniņu sesijas sākuma.

F-1 vadītājs Stefano Dominekali jau norādījis, ka sacensību organizatori izskata citus variantus sacensību norisei, jo šogad paredzēts pieturēties pie 23 posmu norises.

Kopš pandēmijas sākuma Austrālijā saslimšana ar Covid-19 noteikta aptuveni 30 000 iedzīvotāju, kas ir viens no zemākajiem rādītājiem pasaulē. Līdz šim vakcīnu saņēmuši aptuveni astoņi procenti no visiem 25 miljoniem iedzīvotāju.

Pēc deviņiem posmiem kopvērtējuma līderis ar 182 punktiem ir Makss Verstapens, bet Lūiss Hamiltons viņam zaudē 32 punktus. 104 punktus iekrājis trešajā vietā esošais Serhio Peress, bet par trim mazāk ir Lendo Norisam.

2020.gadā jau septīto F-1 titulu karjerā un ceturto pēc kārtas ieguva brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes". Iepriekš septiņreiz uzvarēt izdevies vienīgi leģendārajam vācu braucējam Mihaelam Šūmaheram.

Otrais finišēja Hamiltona komandas biedrs Botass, bet trešo vietu ieņēma nīderlandietis Verstapens no "Red Bull" komandas.

Tāpat "Mercedes" komanda izcīnīja septīto Konstruktora kausu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu