Ķīnieši grasās ražot nekaunīgu vabolītes kopiju ar četrām durvīm un elektromotoru (8)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
ORA Punk Cat
ORA Punk Cat Foto: Publicitātes foto

Ķīnas autobūves koncernam Great Wall Motors piederošais elektrotransporta zīmols ORA šā gada Šanhajas autošovā parūpējās par diezgan lielu izbrīnu, kad atklāja retro stila konceptauto Punk Cat. ORA gan publiski neapgalvo, ka auto šādā formā nonāks ražošanā, taču Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma birojā iesniegtajos patenta pieteikuma dokumentos pievienotās ilustrācijas liek domāt ko citu.

Patenta pieteikumos pievienotajās ilustrācijās redzamas divas dažādas Punk Cat versijas, no kurām viena ļoti līdzinās Šanhajā prezentētajam prototipam. Volkswagen vabolīte ir nenoliedzams dizaina paraugs. Pirmkārt, apaļais siluets ir tieša VW Beetle kopija, un to papildina ovāli lukturi, izteiksmīgas aizmugurējo riteņu arkas. 

Foto: Publicitātes foto

Otra patenta dokumentos redzamā Punk Cat versija nedaudz atšķiras. Tai ir aizmugurējiem lukturiem pieskaņoti priekšējie lukturi, šaurākas riteņu arkas un spoilers zem aizmugurējā stikla. 

Kurš no šiem dizainiem un vai vispār kāds no tiem tiks virzīts tālāk, ir miglā tīts jautājums. Taču medijos jau ir ziņas, ka Volkswagen gatavojas izpētīt šā jautājuma tiesiskos aspektus.

ORA Punk Cat
ORA Punk Cat Foto: Publicitātes foto

Jāteic, ka vēsturē ir dizaina kopēšanas precedenti un, piemēram, Land Rover uzvarēja prāvā pret Jiangling Motors, kas rupji nokopēja pirmās paaudzes Range Rover Evoque un to nodēvēja par Land Wind X7.

Ķīnā bāzētais Great Wall Motors ir viens no lielajiem autoražotājiem, kuram ir arī kopuzņēmums ar BMW. Koncernā ietilpstošais ORA zīmols ir saņēmis tiesības uz abām vabolītes kopijām, un tās būs spēkā līdz 2026.gada 3.jūnijam. 

ORA Punk Cat
ORA Punk Cat Foto: Publicitātes foto
Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu