Latvijā viesojas Spānijas premjers; Kariņš uzsver Spānijas ieguldījumu NATO

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (no labās) un Spānijas premjerministrs Pedro Sančess piedalās ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa.
Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (no labās) un Spānijas premjerministrs Pedro Sančess piedalās ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa. Foto: Paula Čurkste/LETA

Tiekoties ar Spānijas premjerministru Pedro Sančesu, ministru prezidents Krišjānis Kariņš uzsvēra Spānijas ieguldījumu NATO drošības aliansē šajā reģionā.

Pēc tikšanās ar Spānijas premjeru Kariņš preses konferencē uzsvēra, ka Latvijai un Spānijai ir nozīmīgas un labas attiecības, turklāt abas valstis cieši sadarbojas Eiropas Savienības (ES) un NATO ietvaros.

"Spānijas ieguldījums NATO drošības aliansē šajā reģionā ir ārkārtīgi nozīmīgs. Spānijas militārais kontingents Ādažu poligonā ir otrs lielākais - ap 350 cilvēku," klāstīja premjers. Viņš pateicās Spānijai par ieguldījumu militārajā aizsardzībā un pauda cerību, ka tas saglabāsies arī turpmāk.

Kariņš arī norādīja uz abu valstu ciešo ekonomisko sadarbību, īpaši izceļot augsto tehnoloģiju jomu. Viņš norādīja uz kompānijas "Printful" atvērto ražotni Barselonā, kā arī pieminēja mašīntulkošanas uzņēmumu, kas sadarbojas ar Spānijas uzņēmumiem. Pēc Kariņa teiktā, Spānijas uzņēmumiem ir arī interese par dzelzceļa projektu "Rail Baltica".

Vienlaikus premjers norādīja uz Spānijas uzņēmumu iespējām investēt Latvijā.

Savukārt Sančess pauda atzinīgu vārdus par abu valstu diplomātisko attiecību simtgadi, kā arī atsaucās uz veiksmīgo sadarbību dažādās jomās. Viņš norādīja, ka Spānija atbalsta Latviju ar savu militāro klātbūtni Ādažu poligonā.

"Mums ir kopīgs skats uz drošības, Eiropas un klimata jautājumiem. Es uzskatu, ka abu valstu dialogs ir veiksmīgs," pauda Sančess.

Žurnālistu aicināts sniegt savu vērtējumu Katalonijas jautājumā, Kariņš atzina, ka katrā valstī norit dažādi procesi, kas no malas nav viegli saprotami.

"No Latvijas viedokļa, situācija ar Kataloniju ir Spānijas iekšējais jautājums. Mēs jebkurā gadījumā cienām Spānijas vēlmes un tās integritāti. Bet tas ir Spānijas iekšējais jautājums, kurā man kā Latvijas valdības vadītājam nav pareizi censties iejaukties," sacīja Kariņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu