Video ⟩ Filipīnās kontrabandas mašīnas nešķiro, tās brutāli iznīcina (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Facebook/Bureau of Customs PH

Viss, kas valstī tiks ievests pa "sētas durvīm", apejot oficiālās procedūras, formalitātes un, protams, nodevas, tiks konfiscēts un iznīcināts. Apmēram tāds ir Filipīnu Muitas pārvaldes vēstījums, reaģējot uz kontrabandas precēm.

Pie mums ir redzēts, ka ar traktoru sabrauc nelegālus mūzikas ierakstus, kanalizācijā izlej viltotus alkoholiskos dzērienus un sadedzina cigaretes, taču Filipīnu varasiestādes strādā ar lielāku vērienu, neminstinās noorganizēt benzīngalvu sirdis plosošas akcijas, kurās tiek tiesiskuma vārdā upurēti desmitiem iekārojamu automobiļu.

Filipīnu Muitas pārvalde (Bureau of Customs) jau iepriekš likusi par sevi runāt, kad vienā piegājienā ar ekskavatoriem un buldozeriem sabrauca dažādu samērā dārgu automobiļu izlasi. Lai gan likumpārkāpējiem ar to tika nodarīti ievērojami zaudējumi, tā vien izskatās, ka tas viņus nav atturējis no turpmākām nelikumīgām darbībām. Tādēļ Manilas ostā nupat aizvadīta kārtējā kontrabandas automobiļu iznīcināšanas akcija un arī šoreiz tiesiskuma vārdā līdz metāllūžņu stāvoklim samīcīti pārdesmit diezgan grezni auto.

Avots: Facebook/Bureau of Customs PH

Varētu domāt, ka kontrabandas ceļā valstī ievestus auto varētu konfiscēt un pēc tam pārdot, tā papildinot valsts kasi. Tomēr ar Filipīnu varasiestādēm, kuras darbojas ar stingrā prezidenta Rodrigo Dutertes svētību, joki ir mazi un spēkrati speciāli sarīkotā šovā drīzāk tiks brutāli iznīcināti nekā vēlreiz nonāks uz ceļa.

Bēdīgākais, ka automašīnas ir nudien vērtīgas un varētu braukt un braukt. Starp samīcītajiem auto bija dažādu klašu un gadagājumu braucamie, tostarp Bentley Continental Flying Spur, 997.sērijas Porsche 911 Carrera S, Mercedes SLK, Lotus Elise, Hyundai Genesis, kā arī Toyota Solara. Bet akcijas zvaigzne viennozīmīgi bija pelēks McLaren 620R. Modelis kopumā izlaists tikai 225 eksemplāros, no kuriem katrs maksā aptuveni 300 000 eiro.

Foto: Facebook/Bureau of Customs PH

Bariņš automobiļu ir iznīcināts, bet atklāts paliek jautājums, vai noziedznieki savas sodāmās darbības turpinās. Par to, kas viņus sagaida, ja tiks pieķerti, šaubu katrā ziņā nav. 

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu