Piekrastē svinēs Jūras svētkus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ventspils Ostas ielas promenāde.
Ventspils Ostas ielas promenāde. Foto: Ieva Lūka/LETA

Šodien piekrastē ar dažādiem pasākumiem tiks svinēti Jūras svētki jeb Zvejnieku svētki.

Ventspilī no plkst.8 Vecpilsētas tirgus laukumā norisināsies Lielais Jūras svētku tirgus. Plkst.10 sāks darboties Jūras svētku tirdziņš Ostas ielas promenādē no Jāņa ielas līdz Tirgus ielai, kas ilgs līdz pat plkst.24. Īsta svētku andele norisināsies arī Lielajā laukumā no plkst.12 līdz 22 pie strūklakas "Fregates "Valzivs"".

Par vienu no centrālajām svētku vietām kļūs Reņķa dārzs. Svētku koncertā no plkst.14 kā pirmie uzstāsies popdstudija "Jūras akmentiņi", savukārt no plkst.15 koncertprogrammā "Esi man tā" izskanēs Imanta Kalniņa, Aivara Hermaņa, Valta Pūces un Jāņa Lūsēna iemīļotākās dziesmas Marta Kristiana Kalniņa, Līvas Kalniņas un Kristiānas Stirānes izpildījumā. Ar kopīgi dziedamām dziesmām no latviešu teātru un kino repertuāra izskanēs aktieru Ditas Lūriņas un Mārtiņa Egliena dziesmu programma.

Reņķa dārza programmu līdz plkst.22 varēs vērot arī uz lielā ekrāna Lielajā laukumā.

Apmeklējot pasākumu, jāuzrāda derīgs Covid-19 vakcināciju vai izslimošanas apliecinošs sertifikāts vai derīgs negatīva Covid-19 testa sertifikāts. Bērniem līdz 12 gadu vecumam sertifikāts nav jāuzrāda un tests nav jāveic. Pasākuma laikā jāievēro savstarpēja divu metru distance.

Ostas ielas promenādē pie strūklakas "Kuģu vērotājs" no plkst.12 līdz 15 uzstāsies grupas "Riga Reggae" un "Bezgalībieši", bet no plkst.21 - grupa "Citi zēni", hip-hopa mākslinieks Idus Abra un dīdžeju duets "Skrapneshi".

Ventspils pludmales volejbola stadionā noritēs "Jūras kauss pludmales volejbolā 2021".

No plkst.20 līdz 1 Reņķa dārzā norisināsies Jūras svētku balle, to vadīs Dita Lūriņa un Mārtiņš Egliens. Balles atmosfēru palīdzēs radīt grupa "Galaktika", Andris Baltacis ar orķestri Kristapa Krievkalna vadībā un grupa "Dziļi violets". Apmeklējot pasākumu, jāuzrāda Covid-19 sertifikāts.

Liepājā jūras svētki notiks atšķirīgi no iepriekšējiem gadiem, piedāvājot liepājniekiem un viesiem izzinošu Jūras svētku pastaigu "Pietauvots Liepājā"

Trīs dienu garumā līdz 11.jūlijam laikā no plkst.10 līdz 22 liepājniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja doties Jūras svētkiem veltītā ekspozīcijas maršrutā.

Tāpat šodien pie pieminekļa bojā gājušajiem jūrniekiem un zvejniekiem plkst.11 līdz ar Jūras spēku kuģu sirēnu skaņām notiks piemiņas brīdis bojā gājušajiem jūrniekiem un zvejniekiem. Tajā piedalīsies Liepājas pilsētas domes vadība, Jūras spēku godasardze un kapelāns, Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvades un Liepājas ostas pārstāvji.

Saistībā ar epidemioloģisko situāciju valstī pastaigas apmeklētāji ir aicināti būt līdzatbildīgi, nedrūzmēties un ievērot divu metru distanci citam no cita.

Rojā Jūras svētkus svinēs ar dažādām sportiskām aktivitātēm pludmalē. No plkst.10 līdz 22 Ostas ielā notiks Zvejnieksvētku tirdziņš.

Pēcpusdienā plkst.14 Jūras valdnieka tradicionālais goda brauciens Rojas ielās "Kabriokluba" un "Zelmeri Pro" pavadībā, sagaidīšana un sasveicināšanās maršrutā: Ostas-Jūras-Selgas-Talsu-Dzintara-Saules-Meža-Talsu-Kosmonautu-Plūdoņa-Miera-Peldu-Torņa-Skuju-Akas-Peldu-Miera-Kapteiņu-Vēžu-Zušu-Kuršu-Asaru-Vēžu-Kapteiņu-Selgas-Celtnieku-Zvejnieku ielās.

No plkst.20 līdz 4 estrādē notiks lielā balle, kurā ar labāko dziesmu programmu uzstāsies "Musiqq", Lauris Reiniks, Aija Andrejeva ar grupu, kā arī īpašais viesis "Alex".

Pie Kolkas Lībiešu saieta nama no plkst.10 līdz 14 notiks lauku labumu tirdziņš. Plkst.12 pie Kolkas pamatskolas koncertēs orķestri "Talsi" un "Ugāle", pieminot diriģentu Viesturu Rērihu. No plkst.15 līdz 17 Neptūns kopā ar "Jurkant" Māri dosies muzikālā braucienā cauri Kolkai. No plkst.22.30 līdz 24 pie Tautas nama būs vērojama muzikāla gaismas lāzerprojekcija.

Salacgrīvā šodien no plkst.12 laukumā pie kultūras nama notiks Bula laika tirgus. Tirgošanās noskaņojumu uzmundrinās pūtēju orķestra grupa un tirgotājus kuplinās Elita Patmalniece un Igo ar saviem dizaina un mākslas darbiem. Restorāna "Port Grīva" terasē ik pa laikam muzicēs Ivars Pētersons un Latvijas Nacionālā teātra aktieri. Ar muzikālām performancēm vakarīgu noskaņu radīs "Lauku muzikanti". Vēlā pastaigā pa Salacgrīvas tiltu un upes promenādi varēs vērot muzikālās strūklakas Salacā no plkst.23 līdz 1, atkārtojot ik pa 15 minūtēm. Pašvaldība aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un ievērot valstī noteiktos ierobežojumus Covid- 19 izplatības mazināšanai.

Savukārt Carnikavā svētkos būs gardēžu un amatnieku tirdziņš Stacijas ielā un Gaujmalā, Atpūtas ielas galā. Tāpat paredzētas dažādas aktivitātes pie Carnikavas Novadpētniecības centra.

No plkst.10 līdz 16 no Carnikavas Novadpētniecības centra līdz Gaujas ietekai jūra būs iespēja doties ar laivām, iepriekš piesakoties pie zvejniekiem pa tālruni 28 663 898.

No plkst.11 līdz 15 pie Carnikavas Novadpētniecības centra varēs apskatīt interaktīvu izstādi "Lielas zivis, mazas zivis" ar iespēju aktīvi līdzdarboties - izspēlēt dažādas spēles par zivīm un iesaistīties citās aktivitātēs. Šīm aktivitātēm iepriekš jāpiesakās pa tālruni 29 128 086.

Lapmežciema parka estrādē šodien no plkst.15 līdz 19 notiks multimākslas pop-up tirdziņš "Sveiciens Neptūnam" Zvejnieksvētku noskaņās.

Tirdziņā varēs iegādāties operdziedātāja Sergeja Jēgera marinējumus; dziedātāja Igo porcelāna traukus, multimākslinieces Elitas Patmalnieces kleitas, grupas "Jumprava" dalībnieka Aigara Krēslas vīnus, aktrises Agneses Zeltiņas rotas lietas, TV un radio ētera personības Baibas Sipenieces-Gavares veidotos izšuvumus un glezniņas, dzejnieka Guntara Rača dzejoļu grāmatas un kompaktdiskus, Roberto Meloni pavārgrāmatas, dziedātājas Katrīnas Dimantas darinātās pastalas, dziedātājas Dināras Rudānes traukus un gleznas, kā arī daudzas citas preces.

Tirdziņā darbosies arī īpašā bufete ar ēdieniem līdzņemšanai un bārs.

Pāvilostā no plkst.9 Dzintaru ielas posmā no Tirgus ielas līdz muzejam notiks svētku tirgus. Pie muzeja varēs apskatīt fotogrāfiju izstādi "No Draudzības līdz Zvejnieku svētkiem". Plkst.11 notiks atceres brīdis Pāvilostas kapsētā pie piemiņas akmens "Jūrniekiem un zvejniekiem, kuru kaps jūras dzelmē". Ostā no plkst.11 varēs vizināties ar laivām pa Sakas upi un jūru.

Pludmalē pie Dienvidu mola plkst.11 sāksies Zvejnieku svētku kauss pludmales futbolā un volejbolā. Spēļu grafiks tiks noteikts pēc sportistu pieteikšanās un būs pieejams sacensību norises vietā.

Plkst.15 būs vērojama kuģu un laivu parāde jūrā un sasveicināšanās ar Jūras valdnieku. Ostā svētku noskaņu no plkst.16.30 radīs "Tirkiz Band", no plkst.19 spēlēs "Rīgas modes". Svētku salūts gan ir atcelts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu