Vācijā atklāj Johana Valtera gleznu izstādi

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Vācijas Austrumprūsijas muzejā Līneburgā atklāta Latvijā dzimušā vācbaltu mākslinieka Johana Valtera izstāde, informē Ārlietu ministrijā (ĀM).

Izstāde muzejā būs apskatāma līdz 24.oktobrim. Ekspozīciju veido vairāk nekā 50 Valtera mākslas darbi, no kuriem lielākā daļa Latvijā vēl nav bijusi izrādīta.

Izstādi "Starp Latviju un Vāciju. Baltijas mākslinieks Johans Valters-Kūravs" 2.jūlijā Līneburgā atklāja Latvijas vēstniece Vācijā Inga Skujiņa, Līneburgas pilsētas mērs Ulrihs Mēdge, Austrumprūsijas muzeja direktors Joahims Mēnerts, kā arī mākslas kolekcionārs un uzņēmējs Pēteris Šmidre, kura kolekcijas darbi veido izstādi.

Izstādes kuratore ir mākslas vēsturniece Kristiāna Ābele.

Johans Valters dzimis 1869. gadā Jelgavā un tiek uzskatīts par vienu no modernās latviešu glezniecības pamatlicējiem. Pēc pārcelšanās uz Vāciju 1906. gadā pieņēmis pseidonīmu Johans Valters-Kūravs. Savā daiļradē viņš mēroja ceļu no 19.gadsimta beigu reālisma un impresionisma līdz vācu ekspresionismam, katrā no stilistiskās attīstības posmiem radīdams izcilus mākslas darbus.

Foto: Repro/ Normunds Braslinš

Vācijas pilsēta Līneburga ir viens no nozīmīgākajiem vācbaltu dzīves un kultūras izpētes centriem Eiropā. Austrumprūsijas muzejā 2010.gadā tika atklāta atsevišķa Vācbaltu nodaļa. Līneburgas Brēmzes mājā darbojas vairākas vācbaltiešu organizācijas un tajā atrodas viens no iespaidīgākajiem vācbaltu vēstures arhīviem. Savukārt Līneburgā bāzētajā "Nord-Ost" institūtā tiek pētīta Baltijas valstu un Baltijas reģiona vēsture.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu