ES nodrošinājusi ar vakcīnām 70% pieaugušo (10)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena
Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Savienība (ES) ir sasniegusi nosprausto mērķi piegādāt tik daudz Covid-19 vakcīnas devu, lai varētu sapotēt 70% no bloka pieaugušajiem pilsoņiem, sestdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Tālākais vakcinācijas process ir atkarīgs no 27 dalībvalstu valdībām, un dažām šajā jomā veicas labāk, bet citām - sliktāk, taču ES savu "vārdu ir turējusi", uzsvēra Leiena.

Saskaņā ar EK vadīto kopīgo vakcīnu iegādes mehānismu dalībvalstīm piegādāti 330 miljoni "BioNTech-Pfizer" vakcīnas devu, 100 miljoni "AstraZeneca" vakcīnas devu, 50 miljoni "Moderna" un 20 miljoni "Johnson & Johnson" vakcīnas devu.

Visām minētajām vakcīnām, izņemot "Johnson & Johnson", pilnīgai imunizācijas procesa pabeigšanai nepieciešams saņemt divas potes, un tiek lēsts, ka ES pieaugušo iedzīvotāju kopskaits ir 366 miljoni.

"Šajā nedēļas nogalē mēs dalībvalstīm piegādājām pietiekami vakcīnu, lai šomēnes pilnībā vakcinētu vismaz 70% no pieaugušajiem iedzīvotājiem. Līdz rītdienai starp visiem Eiropas reģioniem tiks sadalīti 500 miljoni dozu,"

pavēstīja Leiena.

"Covid-19 vēl nav sakauts. Taču mēs esam gatavi turpināt vakcīnu piegādi, tostarp pret jaunajiem variantiem. Tagad virknei valstu jādara viss iespējamais, lai nodrošinātu ātrāku vakcināciju. Tikai tad mēs visi būsim drošībā," uzsvēra EK prezidente.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu