Vācijas zaļo līdzpriekšsēdētājs noliedz iespējamo partijas vadošā kandidāta maiņu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Roberts Hābeks
Roberts Hābeks Foto: AP/Scanpix

Par spīti vairākām ķezām, kurās iekūlusies Vācijas zaļo kandidāte uz kanclera amatu, un satraucošajiem aptauju rezultātiem partijas līdzpriekšsēdētājs Roberts Hābeks izteicis viņai pilnīgu atbalstu.

Hābeks bija vienīgais alternatīvais pretendents kandidēšanai uz kanclera krēslu, taču partija priekšroku deva mazāk pieredzējušajai Annalēnai Bērbokai, kas ieņem otru līdzpriekšsēdētāja amatu.

Kopš viņa aprīlī tika izvirzīta kandidēšanai uz valdības vadītāja amatu, Bērbokai nācies izdarīt labojumus savā oficiālajā CV, taisnoties par nepilnībām ienākumu deklarācijā, kā arī sarkt par pārmetumiem plaģiātismā.

Neskatoties uz to, sestdien publicētajā intervijā laikrakstam "Sueddeutsche Zeitung" Hābeks uzsvēris, ka nenotiek "nekādas debates" par partijas kandidāta nomaiņu.

Bērboka tika izraudzīta gandrīz vienbalsīgi, norādījis Hābeks, piebilstot, ka tagad atliek, pamatojoties uz šo "partijas uzticības balsojumu", darīt visu, kas iespējams.

Kopš straujā partijas popularitātes kāpuma pavasarī, kad zaļie dažās aptaujās pat apsteidza konservatīvos, atbalsts viņiem atkal sarucis un šobrīd svārstā ap 20%.

Tikmēr Armīna Lašeta vadītie kristīgie demokrāti (CDU) un viņu Bavārijas māsaspartija Kristīgi sociālā savienība (CSU) daļēji atguvuši savas pozīcijas un tagad var cerēt uz gandrīz 30% balsu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu