Zināmi 2023. gada Dziesmu svētku pūtēju orķestru koncerta veidotāji

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku pūtēju orķestru koncertā 2023. gadā tiks īstenota mākslinieciskā vadītāja Jāņa Retenā un režisores Elīnas Apsītes radītā koncepcija "Spēlējam un svinam pāri laikiem Latvijā", informē Latvijas Nacionālais kultūras centra (LNKC) pārstāve Linda Ertmane.

Radošā komanda iecerējusi koncertu veidot kā ceļu no tradīcijas sākuma līdz mūsdienīgam skanējumam, parādot, cik daudzpusīgs, atšķirīgs un krāšņs ir pūtēju orķestru sniegums.

Koncertā plānots izcelt 150 gadu laikā atskaņoto un laika pārbaudījumu izturējušo, tautā iemīļoto pūtēju orķestru repertuāru.

Latvijas pūtēju orķestru diriģenti ar māksliniecisko koncepciju un repertuāru tiks iepazīstināti LNKC rīkotā seminārā rudenī.

Konkurss, lai izraudzītos Dziesmu svētku pūtēju orķestru koncerta mākslinieciskās koncepcijas ieceri un radošo komandu, tika izsludināts janvārī. Tika saņemti četri māksliniecisko koncepciju pieteikumi.

Konkurss norisinājās divās kārtās - pirmajā komisija iesniegtās koncepcijas izskatīja un vērtēja, saglabājot dalībnieku anonimitāti, savukārt otrā kārta bija sarunu procedūra, kuras laikā mākslinieciskās komandas prezentēja radošos plānus un repertuāra saturu.

Apkopojot abās kārtās iegūto vērtējumu, 1. jūlijā komisija par labāko atzinusi Retenā un Apsītes radīto koncepciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu