Svētdien no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājušie

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: sezer66/Shutterstock

Svētdien Daugavpilī no upes un Jelgavas novadā no dīķa tika izcelti divi bojāgājušie, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

Kopumā aizvadītās nedēļas izskaņā, no piektdienas līdz svētdienai, VUGD saņēma 220 izsaukumus - 90 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 11 bija meža ugunsgrēki, 83 uz glābšanas darbiem, bet 47 izsaukumi bija maldinājumi.

11.jūlijā nedaudz pēc pusnakts tika saņemts izsaukums Rīgā, kur divpadsmitstāvu ēkas septītā stāva dzīvoklī dega veļasmašīna 0,2 kvadrātmetru platībā. Notikuma vietā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst.0.43 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Plkst.19.34 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Liepājā, kur piecstāvu mājas ceturtā stāva dzīvoklī uz ieslēgtas plīts dega ēdiens 0,3 kvadrātmetru platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Plkst.19.44 ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā pabeidza. Dūmu detektors dzīvoklī nebija uzstādīts.

Plkst.19.06 VUGD saņēma izsaukumu Talsu novadā, kur dega divstāvu dzīvojamā māja pilnā 90 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies četri cilvēki. Plkst.22.26 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Tāpat svētdien plkst.14.43 tika saņemts izsaukums uz Tvaika ielu Rīgā, kur bija radusies gāzes noplūde no pazemes gāzes uzpildes rezervuāra. Cilvēki no objekta tika evakuēti un teritorija norobežota. Noplūdi likvidēja "Latvijas Propāna gāzes" darbinieki, veicot gāzes pārsūknēšanu uz rezerves cisternām.

Savukārt naktī uz pirmdienu plkst.2.25 tika saņemts izsaukums Liepājā, kur divi cilvēki bija iekrituši skursteņa šahtā. Ugunsdzēsēji glābēji izcēla cilvēkus un nogādāja līdz NMPD transportlīdzeklim. Plkst.3.06 VUGD darbu notika vietā pabeidza.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu