Tiek vākti paraksti, lai par putnu barošanu Rīgā noteiktu administratīvo atbildību (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Yulia YasPe/Shutterstock

Iedzīvotāji uzsākuši parakstu vākšanu, lai tiktu noteikta administratīvā atbildība par putnu barošanu Rīgā.

Kā iniciatīvas autors norādīts Deniss Žuridovs, kurš vēlas panākt, lai Rīgas pilsētas teritorijā netiktu baroti savvaļas putni.

Viņš norādījis, ka putnu barošanas dēļ cieš gan balkoni, gan pagalmos novietotās automašīnas, kā arī tiek sabojāts garāmgājēju apģērbs, pagalmi un arī soliņi esot "vienos putnu mēslos".

Žuridovs arī atzīmēja, ka ornitologi pastāvīgi brīdina, ka no šādas barošanas ciešot paši putni.

Rīgas pilsētas pašvaldībai jāiekļauj pilsētas kārtības noteikumos aizliegums pilsētas teritorijā barot putnus, uzskata iniciatīvas pārstāvis, piebilstot, ka šāda prakse esot jau vairākās Eiropas pilsētās.

Iedzīvotājiem ieguvums būšot tīrība pilsētas ielās un pagalmos, kā arī klusums no rītiem. "Iespējams, lieki nepiebarotie putni atgriezīsies pie jūras," teikts iniciatīvas pieteikumā.

Tāpat minēts, ka ornitologi brīdinot, ka savvaļas putnus ar maizi barot nemaz nedrīkst, bet pārsvarā putnu barošanai tiek izmantota tieši maize. "Gulbis vispār ir veģetārietis, kuram pilnīgi pietiek ar zāli, aļģēm, planktonu un mazajiem kukaiņiem, kas ūdeņos ir pārpārēm. Ja gulbjus ar maizi baro jau no bērnības, tad tie kļūst no tās atkarīgi, tāpēc cilvēku klātbūtnē mēdz būt pat agresīvi, pieprasīt tos barot un uzbrukt cilvēkiem," apgalvo Žuridovs.

Iegūstot 2000 parakstu, iniciatīvu iesniegs izskatīšanai Rīgas domē.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu