Igaunijā lielveikals pēc kāda vīrieša sūdzības aizvāc "diskriminējošu" ceļa zīmi (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ceļa zīme stāvvietā pie lielveikala Prisma Tallinā
Ceļa zīme stāvvietā pie lielveikala Prisma Tallinā Foto: limon.ee

Kāds Tallinas iedzīvotājs pie viena no Prisma veikaliem stāvvietā pamanīja interesantu ceļa zīmi un par to nolēma paust sašutumu Facebook Sūdzību grāmatas grupā. 

Facebook lietotājs Jevgeņijs Igumenovs sociālajā tīklā ar ieraksta starpniecību, it kā jokojot, norāda uz īpatnēju situāciju, ko novērojis pie Prisma lielveikala.

Proti, viņš uzskata, ka Prisma diskriminējot vīriešus, jo ģimeņu stāvvietu apzīmēšanai izmantota papildzīme, uz kuras atveidots sievietes un bērna siluets. Viņš kā tēvs jūtas aizskarts un raksta: "Es sūdzos par veikalu Prisma. Kas tā par tēvu diskrimināciju? Es braucu uz veikalu un redzu ērtu autostāvvietu ģimenēm ar bērniem. Bet apzīmējums pie stāvvietas mulsina. Viņi laikam uzskata, ka uz veikalu brauc tikai mammītes ar bērniem, bet ko darīt man kā tēvam? Atstāt mašīnu tālāk un ar bērniem uz veikalu iet kājām? Vai varbūt sistēmas rāmjos neiederas, ka uz veikalu ar bērniem nebrauc tikai sievietes? Vai tēvi neiet uz veikalu kopā ar bērniem? LGBT kopienas pārstāvji brauc/protestē ar velosipēdiem. Mums arī jāuzrīko savs burziņš ar mašīnām. Lai prieks un pozitīvisms visos!"  raksta Jevgeņijs.

Uz aicinājumu komentēt vīrieša ierakstu un ceļa zīmi, Prisma Peremarket AS Komunikācijas nodaļas pārstāve Līna Jāniki Seislere "Vienlīdzība un izvēles brīvība ir Prisma vērtības. Prisma uzņem visus klientus, un nav svarīgi, vai viņi valkā bikses vai svārkus."

No atbildes nebija noprotams, ka sekos jelkādas tālākas darbības, tomēr jau trīs dienas vēlāk autostāvvietā sievietes un bērna ceļa zīme bija noņemta. 

Ceļa zīme stāvvietā pie lielveikala Prisma Tallinā
Ceļa zīme stāvvietā pie lielveikala Prisma Tallinā Foto: limon.ee
Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu