Kad nemitīgi atduries pret precētiem vīriešiem (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Žiljeta Binoša filmā "Vīrieši viņas dzīvē"
Žiljeta Binoša filmā "Vīrieši viņas dzīvē" Foto: publicitātes

Izabella dzīvo Parīzes bohēmas paraugdzīvi. Būdama šķīrusies gleznotāja, viņa bauda dzīvi, neskaita mīļākos, un vīrieši viņai patiesi pievērš uzmanību. Taču viņas sapnis, kā jau daudziem, ir atrast savu vienīgo un īsto mīlestību, bet nopietnas attiecības jau atkal un atkal nav iespējamas, jo kārtējais simpātiskais vīrietis izrādās precēts un par šķiršanos pat nedomā. 

Šāda ir īsā franču autorkino ikonas - režisores Klēras Denī (Claire Denis) 2017. gada filmas "Vīrieši viņas dzīvē" (Un Beau Soleil Intérieur) (filma skatāma "LMT Viedtelevīzijā") anotācija.  

Darbs, kurā galveno lomu atveido godalgotā franču kino dīva Žiljeta Binoša (Juliette Binoche), ir stāsts par skaistu pusmūža sievieti Izabellu, kas izmisīgi cenšas atrast patiesu mīlestību. Savā meklējumu ceļā viņa izmēģina gandrīz katru vīrieti savā ceļā, bet diemžēl bez panākumiem. Filmā režisore Binošas varoni portretē kā nedaudz dzīvē nomaldījušos būtni - viņa cenšas sevi atrast caur aizvien jauniem partneriem - baņķieri, aktieri, un akli uzticas citu teiktajam, nemaz necenšoties ieklausīties savā sirdsbalsī, savā intuīcijā.

Žiljeta Binoša filmā "Vīrieši viņas dzīvē"
Žiljeta Binoša filmā "Vīrieši viņas dzīvē" Foto: publicitātes

Beigu beigās Izabella nonāk līdz tādam izmisumam, nespējai tikt galā ar savām attiecībām, ka uzmeklē ekstrasensu, kura tēlā lieliski iejūtas vēl viena franču kino leģenda Žerārs Depardjē. Kādus secinājumus Izabella pēc šīs tikšanās izdarīs, tas paliek katra skatītāja ziņā. 

Pati aktrise intervijās stāsta, ka tik tiešām Izabellas varone, kura ir ne tikai gleznotāja, bet arī māte, visas filmas garumā atrodas brīvajā kritienā un lomai viņa nopietni gatavojusies.  

"Filma nav par sievieti māti, bet sievieti mīļāko," komentē aktrise. 

Video: Binoša stāsta par filmu (angļu val.)

Filma balstās uz franču filozofa un semiotiķa Rolāna Barta (Roland Barthes) darbu "Mīlas valodas fragmenti", taču, kā uzver režisore, tā nekādā ziņā nav adaptācija. 

Žerārs Depardjē filmā "Vīrieši viņas dzīvē"
Žerārs Depardjē filmā "Vīrieši viņas dzīvē" Foto: publicitātes

Jāpiebilst, ka Latvijā režisores Klēras Denī darbi tikuši demonstrēti kinoforumā "Arsenāls", Rīgas Starptautiskajā fantāzijas filmu festivālā, "Baltijas pērlē" un Rīgas Starptautiskajā kinofestivālā "Riga IFF".

Klēra Denī
Klēra Denī Foto: publicitātes

Žiljeta Binoša (57) savas karjeras laikā ir ieguvusi vairākus nozīmīgus apbalvojumus, to vidū Britu Kinoakadēmijas balvu, Cēzara balvu un balvas Venēcijas kinofestivālā, Berlīnes kinofestivālā, Kannu kinofestivālā. 1996. gadā saņēma prestižo ASV Kinoakadēmijas jeb "Oskara" balvu par medmāsas lomu filmā "The English Patient" ("Angļu pacients").

Filmas "Vīrieši viņas dzīvē" reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu