KO ĒST? Gaisīgas jogurta kūkas tiem, kas rūpējas par slaido līniju

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: BLUZMANIS

Uz mūžīgo jautājumu "Ko ēst?" atbilžu ir tik daudz! Kā būtu ar jogurta kūku, kas neskādē slaidajai līnijai? Daudzi kārumnieki ir iecienījuši siera kūkas, bet apzinās, ka tās ir grēcīgi treknas, un baidās iedzīvoties liekos kilogramos. Lai nebūtu jāmokās pašpārmetumos, laiks iemācīties pagatavot gaisīgas jogurta kūkas, kuras satur krietni mazāk kaloriju un tik ļoti piestāv vasarai!

Ja ir vēlme izvairīties no liekām kalorijām, jogurta kūku var pagatavot pavisam “nevainīgā” versijā, iztiekot bez biskvīta vai cepumu pamatnes. Jogurtā iemaisa augļu, ogu vai marmelādes gabaliņus, pievieno iepriekš uzbriedinātu un ūdens peldē izkausētu želatīnu un lej silikona veidnē, kas ieziesta ar eļļu, sviestu vai kokosriekstu sviestu. Veidni liek ledusskapī un nogaida pāris stundas vai, vēl labāk, — visu nakti, lai kūka sastingtu. Tad to uzmanīgi izgāž uz lēzena šķīvja, dekorē ar augļiem, ogām vai ēdamajiem ziediem, griež šķēlēs un pasniedz.

Ja esi no tiem, kam iet pie sirds siera kūkas, tad, protams, novērtēsi jogurta kūku, kuras pildījums klāts virs kraukšķīgas pamatnes, kas klasiskā variantā tiek pagatavota no “Selgas” vai “Digestive” cepumiem, kas samaisīti ar kausētu sviestu, bet tikpat labi pamatnei var izmantot arī apgrauzdētas auzu pārslas vai no svaigēdājiem aizņemties ideju par pamatni, kas gatavota, sablendējot riekstus, dateles un dažādu sēkliņu maisījumu.

Laiks no teorijas ķerties pie darbiem!

Kā pagatavot vasarīgu jogurta kūku ar rabarberiem un avenēm

Šajā saldi skābenajā jogurta kūkā, kuras recepti piedāvā jaunā recepšu platforma “Ko ēst?", rabarberi ar avenēm labi sader, bet avenes var aizstāt ar zemenēm. Želatīnu var aizstāt ar agaragaru. Kūku ieteicam pagatavot iepriekšējā vakarā vai agri no rīta, lai tā paspēj sastingt.

Foto: BLUZMANIS

Sastāvdaļas:

  • 90 g cepumu “Selga”;
  • 35 g sviesta;
  • 85 g rabarberu;
  • 60 g cukura;
  • 8 g želatīna;
  • 150 g bezpiedevu jogurta;
  • 75 g saldā krējuma;
  • 65 g aveņu.

Pagatavošana

  1. Cepumus sadrupina, tiem pievieno izkausētu sviestu un masu samaisa.
  2. Cepumu masu liek 20 cm/dm formā, to piespiežot.
  3. Gatavo pildījumu. Rabarberus nomizo un sagriež kubiņos. Liek katlā, pārber cukuru un karsē, kamēr liekais šķidrums ir novārījies. Paralēli nelielā ūdens daudzumā uzbriedina želatīnu un izkausē to.
  4. Kad rabarberi gandrīz izšķīduši, tos pārliek lielākā bļodā, pievieno izkausēto želatīnu. Rabarberu masai piejauc jogurtu. Samaisa un noliek malā, lai nedaudz pastāv.
  5. Saputo saldo krējumu, ko iecilā rabarberu un jogurta masā.
  6. Pusi masas liek formā, pievieno pusi aveņu un lej pāri atlikušo rabarberu masu.
  7. Atdzesē ledusskapī. Dekorē ar atlikušajām avenēm.
  8. Bauda un priecājas par dzīvi!

Ja vēlies ik dienu rast iedvesmu arī daudzām citām gardām, veselīgām un bez liekām klapatām pagatavojamām maltītēm, tad savās digitālajās grāmatzīmēs pievieno jauno recepšu platformu “Ko ēst?”. Tas ir bezmaksas recepšu plānotājs, kur varēsi atrast simtiem ideju ēdienreizēm visai ģimenei – gan visēdājiem, gan veģetāriešiem un vegāniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu