ASV militāristi izmēģinās tableti, kas varētu aizkavēt novecošanu (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Tablete. Ilustratīvs attēls.
Tablete. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

ASV Īpašo operāciju pavēlniecības (SCOEUR) spēki apgalvo, ka drīz sāks “pretnovecošanas” tabletes klīniskos izmēģinājumus, kas, iespējams, patiešām spēs aizkavēt šo dabas procesu.

“Mēs esam pabeiguši drošības un devu pētījumus, lai 2022. gadā jau varētu sākt klīniskos pētījumus,” izdevumam “Breaking Defense” stāstīja jūras spēku komandieris Tims Hokinss.

Tablete ar īpašu molekulu tās sastāvā būs paredzēta gan militāristiem, gan civilajiem.

“Mēs necenšamies radīt kādas fiziskas īpašības, kas neeksistē dabā. Tas viss ir par cilvēka veiktspējas iezīmju uzlabošanu, kas parasti ar vecumu vājinās,” turpināja stāstīt Hokinss.

Tabletē atradīsies tā saucamā “cilvēka veiktspējas mazā molekula”, tomēr tas mums varētu neizteikt īpaši daudz. Kas ir šī molekula?

Molekula ir nikotīnamīda adenīndinukleotīds, saīsinājumā NAD+. Zinātnieki saka, ka šī molekula ir īpaši noderīga, lai ārstētu mitohondriālās slimības. Mitohondrijs ir tāda kā šūnas spēkstacija, jo tas sniedz šūnai enerģiju. NAD+ savukārt palīdz šai enerģijai rasties un neapsīkt.

“Mazāks NAD+ līmenis ir saistīts ar novecošanu un dažādām slimībām, to skaitā mitohondriālo mazspēju, iekaisumu un dažādām saistītām slimībām,” rakstīts vietnē “Metrobiotech”.

Pagaidām novecošana nav diagnosticējama slimība, kuru varētu ārstēt. Tādi produkti kā “Botox” vai arī kataraktas operācija tiek galā tikai ar novecošanās blakus simptomiem, kas ir noteikti un ārstējami.

Jānovēl veiksme ASV militāristiem, jo kurš tad negribētu būt mūžam jauns.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu