Daugavpils drifta festivāla 10 gadu jubilejā sasniegts jauns dalībnieku rekords

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Drifta sacensības
Drifta sacensības Foto: Publicitātes foto

Pagājušajā sestdienā, 10.jūlijā, Daugavpils kartodromā “Blāzma” ar Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādes “Sporta pārvalde” atbalstu norisinājās Latvijas drifta kausa posms. Sacensības izcēlās ar rekordlielu dalībnieku skaitu, jo Daugavpils drifta festivālā uz starta izgāja 101 dalībnieks no Latvijas un Igaunijas, aizvadot aizraujošas cīņas Street un Semi Pro klasēs.

Rosība Daugavpilī sākās jau piektdienā, kad sportisti teju visas dienas garumā aizvadīja treniņbraucienus. Abas dienas trasē valdīja ļoti liels karstums, kas gatavošanos sacensībām un sacensību norisi padarīja mazliet grūtāku, tomēr tas nebija šķērslis fantastiskām brīvdienām Daugavpilī.

Drifta sacensības
Drifta sacensības Foto: Publicitātes foto

Arī šogad Daugavpils drifta festivāls visiem paliks atmiņā kā fantastiskas sacensības. Organizatori un braucēji izsaka lielu paldies Daugavpils pilsētai par tik siltu uzņemšanu, par iespēju piektdienas vakarā visus Daugavpils iedzīvotājus un viesus priecēt ar drifta automašīnu parādi. Tā šoreiz notika ierobežotā skaitā Covid-19 dēļ, tomēr iespēja izbraukt braucienu tika rasta.

Drifta sacensības
Drifta sacensības Foto: Publicitātes foto

Balstoties uz valstī noteiktajiem ierobežojumiem, sacensības varēja apmeklēt tikai skatītāji ar Covid-19 sertifikātiem, un daudziem nācās atteikt ieeju, bet organizators nodrošināja iespēju jau no kvalifikācijas braucieniem vērot tiešraidi internetā. "Daugavpils, mēs brauksim noteikti arī nākamgad, un tad iespēja apmeklēt sacensības būs visiem!" saka organizatori.

Drifta sacensības
Drifta sacensības Foto: Publicitātes foto

Street klasē uz starta stājās 75 piloti, kas uzskatāms par šīs klases jaunāko laiku rekordu. Jau pirms sacensību sākuma, balstoties uz reģistrējušos dalībnieku skaitu, organizatori bija nolēmuši, ka tiks aizvadīti TOP64 tandēmu braucieni. Street klases kvalifikācijā labākos rezultātus uzrādīja Daniels Lācis (89 punkti), Igors Vozņakovskis (87 punkti) un Edgars Vasiļjevs (87 punkti).

Drifta sacensības
Drifta sacensības Foto: Publicitātes foto

Lai arī TOP 64 teorijā būtu bijis jāaizņem 5 stundas, organizatoru un tiesnešu komanda paveica izcilu darbu un Street klases finālbraucienus aizvadīja trīs stundās. Ar pārliecinošu un stabilu sniegumu visas dienas garumā uzvaru izcīnīja Igors Vozņakovskis, kurš cīnījās finālbraucienā ar savu komandas biedru Danielu Lāci. Abi sportisti bija arī labākie pēc kvalifikācijas braucieniem. Trešais paliks Igauņu sportists Siim Roop, bet ceturtais palika Uģis Jurovs, kuram pēc pirmās tandēmu cīņas piemeklēja tehniskas problēmas. Noteikti jāatzīmē, ka igauņu braucējam šis bija lielisks sniegums, jo viņš ir pirmais no igauņiem, kuram ir izdevies uzkāpt uz Latvijas drifta Street klases sacensību pjedestāla.

Drifta sacensības
Drifta sacensības Foto: Publicitātes foto

Jaudīgajā Semi Pro ieskaitē uz starta izgāja 26 braucēji, kas šai klasei arī vērtējams kā ievērojams dalībnieku skaits. Kvalifikācijā uzvaru izcīnīja Edgars Kroģeris (90 punkti), kurš ir šīs sezonas viens no jaunajiem braucējiem tieši Semi pro klasē, aiz sevis atstājot Jāni Brālīti (86 punkti), kurš, starp citu, arī pagājušogad palika otrais kvalifikācijā tieši Daugavpilī, un igauni Michael Reiljan (85 punkti), kurš uzrādīja savu labāko rezultātu kā Semi pro klases braucējs.

Foto: Publicitātes foto

Bija patiess prieks redzēt ļoti labu sniegumu no visiem Semi Pro klases braucējiem. Starp citu, pirmais posms Semi Pro klasē un ar jaunu mašīnu bija arī braucējiem Reinim Ozoliņam un Kenetam Valteram, kuri arī demonstrēja ļoti labu un konkurētspējīgu sniegumu, lai gan viņu sporta mašīnas tika pabeigtas tieši pirms sacensībām.

Foto: Publicitātes foto

Semi Pro klasē uzvarēja Edgars Kroģeris, kurš bija arī kvalifikācijas uzvarētājs, aiz sevis atstājot Jāni Brālīti, kurš demonstrēja lielisku sniegumu visas dienas garumā. Trešais - Jānis Bērziņš, kurš arī ir debitants Semi pro klasē 2021. gadā, bet ceturtais Mārtiņš Bērziņš, kurš visu dienu demonstrēja vienus no agresīvākajiem braucieniem, bet tehnikas dēļ ierindojās 4.vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu