Vidzemes piekrastē ūdens temperatūra nokritusies par 15 grādiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas jūras līcis pie Mērsraga. Ilustratīvs foto
Rīgas jūras līcis pie Mērsraga. Ilustratīvs foto Foto: Edijs Pālens/LETA

Austrumu vēja ietekmē Skultes ostā ūdens temperatūra pēdējā diennaktī pazeminājusies par aptuveni 15 grādiem - līdz +9 grādiem otrdienas rītā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Salacgrīvas ostā ūdens temperatūra pēdējā diennaktī noslīdējusi no +26 līdz +17 grādiem. Pludmalē ūdens temperatūra var būt krietni zemāka, jo ostā aukstais jūras ūdens sajaucas ar silto Salacas ūdeni. Ūdens temperatūra Salacā pie Mazsalacas ir pat +27 grādi.

Daugavgrīvā ūdens temperatūra Rīgas līcī pazeminājusies līdz pat +5,5 grādiem, Mīlgrāvī ūdens atdzisis līdz +13,5 grādiem.

Savukārt saskaņā ar Rīgas domes sniegtajiem datiem ūdens temperatūra Daugavgrīvas un Vakarbuļļu pludmalēs ir +16 grādi, Vecāķos +20 grādi. Ūdens temperatūra Lucavsalā +21 grāds, Rumbulā +23 grādi, Ķīpsalā un Ķīšezerā +24 grādi, Bābelītī +27 grādi.

Mērsraga un Rojas ostā ūdens temperatūra svārstās ap +19 grādiem, Kolkā un Liepājas ostā tā ir +23 grādi, Ventspils ostā +21 grāds.

Ūdens temperatūra lielākajā daļā upju un ezeru +23..+28 grādi.

Jau ziņots, ka, vējam pūšot no krasta vai paralēli krastam, piekrastes seklumā var nonākt auksts ūdens no lielāka dziļuma. Šo procesu sauc par apvelingu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu