Trešdiena būs svelmaina; veidosies jauni negaisa mākoņi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Alex Zotov/Shutterstock

Trešdien Latvijā joprojām būs tveicīgs laiks, kā arī augsts gaisa mitrums. Dienas gaitā veidosies jauni negaisa mākoņi, prognozē sinoptiķi.

Otrdien un naktī uz trešdienu līdz plkst.1 visā valsts teritorijā spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra izsludinātais oranžā līmeņa brīdinājums par lokāliem pērkona negaisiem.

Trešdien nakts otrajā pusē un dienas pirmajā pusē tikai vietām gaidāms lietus un negaiss, bet pēcpusdienā un vakarā daudzviet prognozētas pērkona lietusgāzes. Vietumis būs ļoti stiprs lietus un lielas vēja brāzmas, lokāli iespējama vētra un krusa.

Valdošais būs lēns austrumu, dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +17..+22 grādiem, dienā tā pakāpsies līdz +28..+33 grādiem.

Rīgā gan otrdien, gan trešdien iespējams pērkona negaiss. Gaisa temperatūra naktī var noslīdēt līdz +21 grādam un trešdien paaugstināties līdz +31 grādam.

Jau ziņots, ka līdz piektdienai visā valstī spēkā sarkanais brīdinājums par karstumu līdz +34 grādiem. Daudzviet valstī spēkā arī brīdinājums par augstu ugunsbīstamību mežos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu