Somu uzņēmums "Veho" iegādāsies "Mercedes-Benz" ģenerālpārstāvi Latvijā (25)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Somijas uzņēmums "Veho" no uzņēmējas Benitas Danilenko iegādāsies autoražotāja "Mercedes-Benz" ģenerālpārstāvi Latvijā SIA "Domenikss".

Puses ir vienojušās nepublicēt pārdošanas cenu vai jebkuru sīkāku informāciju, kas saistīta ar šo darījumu. Darījums vēl jāakceptē konkurences uzraudzības iestādēm.

Darījums ietver "Mercedes-Benz" vieglo un komercijas transportlīdzekļu importu, mazumtirdzniecību un apkopi. Patlaban "Domenikss" pieder tās dibinātājai un prezidentei Danilenko.

"Veho" ir auto izplatītājs Somijā, Zviedrijā, Igaunijā un Lietuvā. Uzņēmums piedāvā "Daimler Grupas" ražotus vieglos auto un komerctransporta līdzekļus kopā ar plašu pakalpojumu klāstu, tostarp mobilitātes pakalpojumus.

"Veho" līdz ar šo darījumu plāno nostiprināt pozīcijas Baltijas reģionā - darījums papildina "Veho" 2019.gadā iegādāto "Silberauto" biznesu Igaunijā un Lietuvā, kas šajās valstīs nodarbojās ar "Mercedes-Benz" izplatīšanu.

Pēc iegādes "Domenikss" turpinās strādāt kā atsevišķa kompānija. Tās zīmols un biroji pagaidām nemainīsies.

"Veho" izpilddirektors Juha Ruotsalainens pauda, ka šī iegāde ir loģisks solis, īstenojot kompānijas stratēģiju, un ir svarīgs notikums visam sektoram Ziemeļeiropā. "Tagad kopā mēs varam radīt unikālus pakalpojumus mūsu klientiem, sniegt karjeras iespējas mūsu darbiniekiem, kā arī izaugsmes iespējas mūsu partneriem," uzsvēra Ruotsalainens.

"Domenikss" īpašniece Danilenko skaidroja, ka viņa lēmumu pārdot kompāniju pieņēmusi pirms vairākiem gadiem, uzsverot, ka ir priecīga, ka pircējs ir tieši "Veho".

"Noslēdzot šo darījumu, es vēlos pateikties manai "Domenikss" komandai un jo īpaši pašreizējiem valdes locekļiem, kā arī patstāvīgajiem un uzticīgajiem klientiem. Gan "Veho" grupa, gan "Domenikss" tika izveidoti un ir auguši kā ģimenes uzņēmumi, mūs apvieno līdzīgas vērtības un rīcības principi, vēlme pēc izcilības kvalitātes un piegādes jomā, tāpēc mūsu klienti un darbinieki ilgtermiņā būs ieguvēji," sacīja Danilenko.

Jau ziņots, ka "Domenikss" apgrozījums pagājušajā gadā bija 37,756 miljoni eiro, kas ir par 17,8% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa palielinājas par 47,6% - līdz 1,569 miljoni eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānija "Domenikss" reģistrēta 1997.gadā, un tās pamatkapitāls ir 3,738 miljoni eiro. "Domenikss" pieder Danilenko.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu