Pasniegti Cildinājuma raksti izciliem sabiedrības pārstāvjiem (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Egils Levits un arhitekte Zaiga Gaile ar saņemto Cildinājuma rakstu.
Valsts prezidents Egils Levits un arhitekte Zaiga Gaile ar saņemto Cildinājuma rakstu. Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts prezidents Egils Levits otrdien Rīgas pilī pasniedza Cildinājuma rakstus vairākiem sabiedrības pārstāvjiem.

Levits pasniedza Cildinājuma rakstus Rīgas Stradiņa universitātes Juridiskās fakultātes docētājam Andrejam Vilkam, arhitektam Andrim Kronbergam, arhitektei Zaigai Gailei, muzikologam Arnoldam Laimonim Klotiņam, profesoram Aivaram Endziņam, viceadmirālim Gaidim Andrejam Zeibotam un bijušajai Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai.

"Mēs visi esam pilsoņi, un pilsoņa pirmais pienākums ir rūpēties par sevi, bet vislielākais pienākums, protams, ir rūpēties par sabiedrības kopējo labumu. Kopējā labuma koncepcija pastāv jau ilgus gadsimtus, bet dzīvē mēdzam to reizēm aizmirst. Tādēļ jāsaka, ka sabiedrība un valsts ir tik laba, cik labi ir pilsoņi, kuri rūpējas vairāk nekā tikai par sevi, bet arī par kopējo labumu. To var darīt visdažādākajos veidos, gan aktīvi iesaistoties sabiedriskajā dzīvē, gan politikā, gan arī privāti vai arī savā profesijā. Mums kā demokrātiskas valsts pārstāvjiem ir arī jāizceļ šie cilvēki, jo uz tiem balstās mūsu sabiedrība. Ja tā nebūtu, mēs būtu tikai indivīdi, kas katrs rušinās tikai savā dārziņā," uzrunā paudis Levits.

Valsts pirmā amatpersona atzīmēja, ka Cildinājuma raksts pieder pie tām nedaudzajām funkcijām, ko Valsts prezidents piešķir pēc saviem ieskatiem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu