"Apskaužu, ka viņam ir tik daudz brīvā laika." Zelenskis pazobojas par Putina eseju (35)

TVNET/RFE/RL
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas prezidents Vladimirs Putins, Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis
Krievijas prezidents Vladimirs Putins, Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Foto: SPUTNIK/VIA REUTERS, Stefanie Loos/Pool Photo via AP/SCANPIX

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pajokojis, ka "apskaužot" Krievijas autokrātisko līderi Vladimiru Putinu, ka viņam esot tik daudz brīvā laika, lai pētītu Krievijas un Ukrainas vēstures līkločus.

Pirmdien Kremļa mājaslapā tika publicēts Putina vārdā parakstīts sacerējums "Par krievu un ukraiņu vēsturisko vienotību", kurā Ukraina nosaukta par padomju laiku "izgudrojumu", kā arī Rietumvalstis un Ukrainas politiskā elite vainotas valsts pārveidošanā par "anti-Krieviju".

Raksts tika publicēts krievu un ukraiņu valodā. Pēc PSRS sabrukuma Ukrainai esot vajadzējis atgriezties pie tām pašām robežām, kādas tai bija pirms iekļaušanas Padomju Savienības sastāvā, raksta Putins. Tas nozīmē - bez Krimas pussalas, ko Krievija okupēja 2014.gadā.

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem, Zelenskis norādīja, ka viņam neesot laika analizēt vairāk nekā 5000 vārdu garo eseju, taču ar ironiju piebilda, ka Putins acīmredzot tai "veltījis daudz laika".

"Apskaužu, ka tik varens prezidents var atrast gana daudz brīvā laika, lai uzrakstītu tik apjomīgu un detalizētu darbu," teica Zelenskis.

Viņš arī piebilda, ka Putins šo laiku būtu varējis veltīt tam, lai tiktos klātienē. Zelenskis norādīja, ka cenšoties sarīkot tikšanos ar Putinu, lai apspriestu aktuālos jautājumus, tai skaitā karadarbības izbeigšanu Austrumukrainā. Taču Putinam nekad neesot laika.

"Mēs būtu varējuši izrunāt to, par ko viņš raksta," sacīja Zelenskis.

Viņš arī uzsvēra, ka, neskatoties uz Putina apcerējumiem par "brāļu" tautām, Krievijas darbības nevarētu saukt par brālīgām. "Ja nu vienīgi runājam par Kainu un Ābelu," viņš teica.

Putins gadiem ilgi centies izprovocēt šaubas par Ukrainas kā neatkarīgas valsts statusu, piemēram, vairākkārt apgalvojot kādreizējam ASV prezidentam Džordžam Bušam, ka Ukraina "pat nav īsta valsts".

Pirmdien publicētajā rakstā Putins pauda uzskatu, ka "patiesa Ukrainas suverenitāte ir iespējama tikai partnerībā ar Krieviju".

Komentāri (35)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu