Vērīgs aculiecinieks palīdz noķert krietni iereibušu šoferi no Moldovas

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Pirms pāris dienām galvaspilsētas kārtības sargi varēja uz savas ādas izbaudīt nedaudz no seriālā "Trauksme Kobrai 11" redzētā, pa Siguldas šoseju tvarstot kādu bīstamu šoferi.

“Mazda 323” automobiļa meklējumi sākās jau labu brīdi iepriekš, kad saņemta ziņa par aizdomīgu autovadītāju, kurš virzās pa Lubānas ielu. Nedaudz vēlāk saņemts vēl viens zvans, ka meklētais auto jau varētu būt devies Brīvības gatves virzienā.

Rihards Devels, Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Vidzemes pārvaldes vecākais inspektors: “Patruļas darbinieki nekavējoties devās minētajā virzienā. Tika saņemta papildu informācija, ka automašīna ir izbraukusi no Rīgas administratīvās teritorijas Siguldas virzienā. Patruļas darbinieki devās minētās automašīnas virzienā. Uz ceļa A2 automašīna tika apturēta.”

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Mirkli pēc tam pie apturētajiem automobiļiem piestāja arī kāds aculiecinieks, kurš bija viens no tiem, kas zvanīja policijai. Viņš pastāstīja, ka apturētais vairākkārt gandrīz uzbraucis apmalītēm, iebraucis pretējā joslā un izpildījis citas bīstamas kustības, visu laiku braucot līkločos. Vērīgais šoferis uzskatīja, ka “šitie mērkaķi” varētu būt lietojuši kādas apreibinošas vielas.

Mazda vadītājs, kurš izrādījās Moldovas pilsonis, sākotnēji noliedza, ka lietojis alkoholu, tomēr pēc turpmākām pārrunām atzinās. Notikuma vietā ieradās Valsts policijas Ceļu policijas darbinieki, kuri konstatēja alkoholu vadītāja organismā.

Policija: “2,92. Tas noteikti nav alus. Kaut kā ļoti daudz.”

Šoferis: “Piecdesmit gramus arī…”

Policija: “No piecdesmit gramiem nebūtu gandrīz trīs promiles.”

Šoferis: “Nē, nu no rīta iedzēru aliņus. Aizbraucu uz pilsētu un tagad dodos atpakaļ – dzīvoju Saulkrastos.”

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Policija: “Kāpēc sēdāties pie stūres? Jūs nejūtaties piedzēries?”

Šoferis: “Nē, esmu adekvāts.”

Policija: “Jums ir gandrīz trīs promiles!”

Par šādu pārkāpumu šoferim pienāksies liels naudas sods, kas vairākkārt pārsniedz viņa braucamrīka vērtību, kā arī turpmākos gadus Latvijā būs liegts sēsties pie stūres.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu