Ar koncertu godinās brāļus Kokarus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFI

Augustā notiks brāļu Imanta un Gido Kokaru simtgadei veltīts koncerts, informē Rīgas pašvaldības Kultūras iestāžu apvienības mediju un komunikācijas projektu vadītāja Vineta Žilinska.

16. augustā brāļiem Kokariem apritēs 100 gadu jubileja. Kokari ir vienas no Latvijas kormūzikas vēstures spilgtākajām personībām. Vairāk nekā 50 gadu Kokaru galvenais darbības fokuss ir bijis kormūzikas attīstība un kordziedātāju un kordiriģentu izaudzināšana.

No 14. augusta sāksies šīs jubilejas svinēšana, vienlaikus pirmo reizi atklājot un ieskandinot atjaunoto Mežaparka Lielo estrādi ar svētku dziesmu vakaru "Brālibrāli", uz kuru ir aicināti skatītāji.

Plkst.21 Mežaparka Lielajā estrādē norisināsies svētku dziesmu vakars, kurā piedalīsies Rīgas kamerkoris "Ave Sol" un Latvijas diriģentu koris apmēram 400 dziedātāju sastāvā virsdiriģentu vadībā.

Gandrīz divu stundu ilgajā koncertā tiks izdziedātas brāļiem Kokariem tuvas kompozīcijas. Skanēs Jāzepa Vītola un Ausekļa "Gaismas pils", bez kuras nav iedomājami nevieni dziesmu svētki un kura ievadīs stāstu par brāļu jauneklīgumu.

Skanēs arī šī gada jubilāra Imanta Kalniņa "Lūgšana" ar Knuta Skujenieka vārdiem, kas iekļauta stāstā par briedumu; Artura Maskata un Aleksandra Čaka "Rīgai" noslēdzošajā koncerta daļā par brāļu neatņemamo un dodamo.

Koncertā savos skaņdarbos piedalīsies arī komponisti Arturs Maskats, Zigmars Liepiņš, Raimonds Tiguls. Koncerta radošajā grupā ir tās vadītājs diriģents Romāns Vanags, kā arī Mārtiņš Klišāns un Ints Teterovskis.

Skatītāju sēdvietas tiks izvietotas deju laukumā, vienlaikus paredzot vietu arī tiem, kas vēlēsies koncertu baudīt, sēžot zālienā.

Pie pasākuma ieejas būs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments kopā ar derīgu digitālo Covid-19 sertifikātu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu