Viss sākās ar skaļu mūzikas klausīšanos un beidzās ar krimināllietu par braukšanu reibumā (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Pirms dažām dienām kādas daudzdzīvokļu mājas iedzīvotājus Vaiņodes ielā uzmodināja pārītis stipri iereibušu vīru, kuri savā automašīnā apdullinoši baudīja astoņdesmito gadu hitus.  

Uz notikuma vietu izsauktie Rīgas pašvaldības policisti mājas sētā konstatēja automašīnu “Ford” ar divām personām tajā.

Gan pēc smakas, gan pēc runas veida bija jūtams, ka abas personas ir alkohola reibumā,

personas automašīnā atskaņoja un skaļi klausījās mūziku. Vīriešiem tika aizrādīts, pateikts, ka jāpārtrauc pārkāpums un jādodas atpūsties, raidījumam Degpunktā stāsta RPP Zemgales pārvaldes priekšnieka vietnieks Edgars Bensons-Bukšs. 

Vīrieši pret policistu priekšlikumu neprotestēja. Personas uzklausīja ieteikumu, aizslēdza auto un devās prom, bet policisti turpat sētā ķērās pie ziņojuma par tikko padarīto. Tomēr pēc aptuveni 15 minūtēm viens no vīriešiem atkal iznāca no dzīvojamās ēkas, iesēdās mašīnā un sāka braukt. Policisti nekavējoties viņu apturēja, lika noslāpēt mašīnas dzinēju un izsauca ceļu policistus.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Papildus tam, ka vīrietis pie stūres bija sēdies pamatīgā alkohola reibumā, datubāzē atklājās arī, ka viņam nav derīgas autovadītāja apliecības. Tādēļ šis brauciens no administratīva pārkāpuma drīz vien kļuva par kriminālu nodarījumu.

Vīrietis: “Kam tas viss?”

Policija: “Tev taču teica, lai nebrauc. Teica?”

Vīrietis: “Teica, protams.”

Policija: “Kāpēc brauci?”

Vīrietis: “Kas man? Ko man tagad nošauties? Dod pistoli, es nošaušos. Tepat, uz vietas, jūsu acu priekšā. Ko man darīt? Man taču vajag darbu, ļoti vajag. Cilvēki, ko jūs darāt?”

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu