Notiks 5. Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

5. Starptautiskais Baltijas baleta konkurss notiks tiešsaistē no 2021.gada 19. līdz 22.jūlijam. Skatītājiem tiks piedāvāta iespēja skatīties konkursa spilgtākos darbus un galā koncertu vides objektā "Baltais laukums" pie Latvijas Nacionālās operas un internetā.

"Esam ļoti gandarīti, ka Starptautiskais Baltijas baleta konkurss šogad atkal pulcē dalībniekus no visas pasaules! Lai arī tiešsaistē, tā ir lieliska iespēja un izaicinājums gan tiem, kas tikai nesen sākuši apgūt skaisto baletdejotāja profesiju, gan jau pieredzējušiem māksliniekiem. Par spīti ierobežojumiem, esam raduši iespēju ikvienam baleta mīļotājam noskatīties gan spilgtākos konkursa pieteikumus, gan Galā koncertu un apbalvošanas ceremoniju," saka IBBC mākslinieciskā vadītāja Regīna Kaupuža.

Konkurss norisinās trīs vecuma grupās, un tā pirmo atlases kārtu ir izturējuši 54 dalībnieki no tādām valstīm kā Austrālija, Aruba, Brazīlija, Igaunija, Krievija, Lietuva, Latvija, Ukraina, ASV, Dienvidkoreja, Kazahstāna, Apvienotā Karaliste un Bulgārija, Jaunzēlande, Filipīnas, Ķīna, Japāna.

19. un 20. jūlijā žūrija vērtēs otrajai un trešajai kārtai iesūtītos videodarbus, lai izvēlētos konkursa uzvarētājus.

22.jūlijā tiešsaistē no Latvijas Nacionālā operas un baleta norisināsies svinīgā apbalvošanas ceremonija un Galā koncerts.

Konkursa uzvarētāji saņems naudas balvas un iespējas stažēties Eiropas baleta skolās. Konkursa piektajā jubilejā tiks pasniegta arī īpašā balva - tēlnieka Oskara Mikāna veidotā skulptūra.

Konkursantus vērtēs starptautiska žūrija. Žūrijas priekšsēdētājs būs Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis. Žūrijā darboties aicināti starptautiska mēroga eksperti - Varšavas baletskolas mākslinieciskā vadītāja Jolanta Ribarska (Polija), Splitas Teātra akadēmijas asociētā profesore Almira Osmanoviča (Horvātija), Starptautiskā Baleta konkursa Ņujorkā prezidente Valentīna Kozlova (ASV), Starptautiskā Interlohenas mākslas centra Dejas departamenta direktors Džozefs Morisejs (ASV), Atklātā Labdarības baleta fonda Open World vadītāja Jekaterina Ščelkanova (Kanāda), Nacionālās mākslu vidusskolas Rīgas Baleta skolas vadītāja Agnese Andersone un Danse de Paris klasiskās dejas profesors Sergejs Solovjovs (Francija).

21.jūlijā pulksten 17.00 mākslas un atpūtas vietā "Baltais laukums" Latvijas Nacionālās operas priekšlaukumā uz lielā ekrāna tiks izrādīti spilgtākie dalībnieku videodarbi, kas piedalās konkursa otrajā un trešajā kārtā, savukārt 22.jūlijā pulksten 19.00 turpat būs skatāma apbalvošanas ceremonija un Galā koncerts, kurā līdztekus balvu pasniegšanai tiks izrādīti konkursa uzvarētāju video un jaunās paaudzes latviešu horeogrāfu darbi. Galā koncerta tiešraidi ikviens interesents varēs skatīties arī konkursa Youtube un Facebook kanālos.

Lai pieteiktos bezmaksas klātienes apmeklējumam "Baltajā laukumā" un iepazītos ar epidemioloģiskās drošības noteikumiem, iepriekš jāaizpilda pieteikuma forma.

Starptautiskais Baltijas baleta konkurss notiek kopš 2013.gada. Tā arvien pieaugošo nozīmību apliecina gan lielā dalībnieku interese no visas pasaules, gan dalība Starptautiskajā baleta konkursu federācijā. Konkursam ir vairāki, vienlīdz nozīmīgi mērķi: jaunu talantu atklāšana, izglītības attīstība horeogrāfijas nozarē, klasiskā baleta tradīciju saglabāšana, pedagoģiskās darbības pilnveidošana, kā arī starptautiskās radošās sadarbības attīstība un kultūras apmaiņa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu