Samantas Tīnas vārds parādījies Baltkrievijas mūzikas festivāla mājaslapā; dziedātāja komentē situāciju (14)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Samanta Tīna
Samanta Tīna Foto: Lauris Vīksne

Neizpratni radījis Baltkrievijā notiekošā starptautiskā izpildītāju konkursa "Slāvu bazārs" mājaslapā ievietotā informācija, ka tajā piedalīsies arī Latvijas dziedātāja Samanta Tīna. 

"Caur mākslu - uz mieru un savstarpēju sapratni!" - tā skan šī konkursa devīze. 

"Starptautiskais mākslas festivāls, kā to sāka saukt šajā gadā, ir kļuvis par svarīgu valsts notikumu un ir saņēmis efektīvu valsts prezidenta Aleksandra Lukašenko un valdības atbalstu," vēstīts festivāla mājaslapā.

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko katru gadu personīgi paziņo festivāla atklāšanu.

Festivāla oficiālajā mājaslapā lasāms, ka starp Latvijas pārstāvjiem ir arī dziedātāja Samanta Tīna.

Tīna šādu informāciju noliedz, vietnes "Instagram" īsajos stāstiņos sakot: "Ir parādījusies informācija, ka es braukšu koncertēt uz Baltkrieviju. Tās ir absolūtākās muļķības. Mani nav neviens uzrunājis, es to neesmu plānojusi.

Es to neatbalstu, ņemot vērā šī brīža situāciju.

Kāpēc tā ir atgadījies? Jo mana bilde ir ievietota viņu mājaslapā starp dalībniekiem, kuri ir piedalījušies šajā festivālā. Es piedalījos 2012. gadā. Šobrīd cenšos sazināties, lai šī bilde tiktu izņemta, jo es uz turieni neplānoju braukt."

Kā zināms, Eiropas Savienība (ES) un Savienotās Valstis ir piemērojušas Baltkrievijai un Lukašenko režīmam sankcijas par protestu apspiešanu pēc vēlēšanām, kurās kārtējo reizi par uzvarētāju tika pasludināts Lukašenko. Opozīcija un starptautiskā sabiedrība apsūdz režīmu plašā vēlēšanu rezultātu viltošanā.

Tāpat Baltkrievijas varasiestādes maija izskaņā piespieda aviokompānijas "Ryanair" lidmašīnu veikt ārkārtas nosēšanos Minskā. Lidmašīnā atradās neatkarīgā medija "Nexta" dibinātājs Romans Protasevičs. Lidojums pārtraukts, lai arestētu 25 gadus veco žurnālistu, kuram Baltkrievijā draud nāvessods.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu